infa.lt

Eilinis sėkmingas „Falcon-9” startas ir dar 58 ryšio palydovai orbitoje

14 birželio
07:35 2020

Elono Musko kompanija „SpaceX“ į orbitą paleido devintąją, globalios prieigos prie interneto sistemos „Starlink“ palydovų partiją. Raketa-nešėja „Falcon-9“ buvo paleista iš JAV oro pajėgų bazės SLC-40, esančios Kanaveralo kyšulyje. Misija buvo transliuojama bendrovės „YouTube“ kanale.

Pirmosios pakopos, daugkartinio naudojimo stiprintuvo bloko, kuris šiandien buvo naudojamas trečią kartą, atsiskyrimas vyko sklandžiai, o po aštuonių minučių pakopa nusileido ant Atlanto vandenyne plūduriuojančios platformos (23-oji vaizdo įrašo minutė).

Visi 58 palydovai buvo paleisti į numatyta orbitą. Patikrinus sistemas, prietaisai pakils į darbinę orbitą (550 kilometrų aukštyje) naudodami savo variklius.

Paprastai „SpaceX“ paleidžia po 60 „Starlink“ palydovų, tačiau šįkart du palydovus pakeitė trys „Planet SkySat“ palydovai, skirti žemės paviršiaus filmavimui.

„Starlink“ yra naujos kartos palydovų tinklas, galintis suteikti Žemės gyventojams galimybę gauti plačiajuosčio interneto prieigą bet kurioje pasaulio vietoje. Projektas prasidėjo 2018 m. vasario mėnesį.

Iš viso planuojama paleisti apie 12 tūkstančių palydovų. Ankstesnę palydovų partiją „SpaceX“ sėkmingai paleido šių metų birželio 4 dieną.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 70

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...