infa.lt

Ramūnas Karbauskis žada „darbo jėgos” apmokestinimo mažinimą, kaip ekonominės pagalbos priemonę visuomenei

17 gegužės
18:37 2020
Ramūnas Karbauskis

Facebook nuotr.

Ramūnas Karbauskis pasidalino valdančiųjų planais, kol kas dar labai neapibrėžtais, mažinti, kaip jis išsireiškė, „darbo jėgos” pajamų apmokestinimą. Jis paminėjo, jog tam yra keli variantai ir valdantieji tarsis, kuriuo iš jų būtų geriausiai pasinaudoti:

Prieš porą savaičių minėjau, jog pirmasis socialinės-ekonominės pagalbos paketas nebus paskutinis. Prezidentas penktadienį pasirašė po pirmuoju, o Seimas jau ateinančią savaitę pradės priiminėti antrąjį pagalbos paketą.

Šį kartą planuojamos vienkartinės išmokos vaikams ir sprendimai susiję su darbo jėgos apmokestinimu. Jei dėl paramos vaikams nekyla jokių abejonių ir ginčų, tai darbo jėgos apmokestinimo mažinimas galimas keliais būdais ir Seimo dauguma pasirinks efektyviausią, socialiai teisingiausią sprendimą.

Antrojo paramos paketo suma gali siekti keletą šimtų milijonų eurų ir tai galimai ne paskutinis paramos paketas. Svarbu tai, kad rengiant šiuos pagalbos paketus, Vyriausybė, Prezidentūra ir Seimo dauguma tariasi, bendradarbiauja, drauge ieško geriausių sprendimų, stebi pasaulio ekonomistų rekomendacijas.

Šiandien ypatingai džiaugiuosi Nobelio ekonomikos premijos laureato Roberto Dž. Šilerio indėliu kovoje su neigiamais ekonomikai padariniais ir labai vertinu jo racionalius, ekonomiškai pagrįstus patarimus, kurių laikantis, mes galime labai greitai ir saugiai įveikti ekonomines pandemijos pasekmes.

Su šiuo žmogumi visai neseniai turėjo galimybę bendrauti Prezidentas Gitanas Nausėda. Mes su šiuo nepaprasto talento ekonomistu susipažinome prieš keletą metų. Nobelio ekonomikos premijos laureato R. Dž. Šilerio teorija apie išėjimą iš ekonominių krizių tapo mūsų strategijos kovojant su COVID-19 pasekmėmis dalimi.

Mes ją grindžiame šio lietuvių kilmės mokslininko rekomendacijomis, kurių pagrindinis valstybės ekonominio ir socialinio gyvenimo naratyvas ekonominės krizės laikotarpyje susiejamas su valdžios pagalba žmonėms, verslui, kada valdžios sprendimai didina visuomenės pasitikėjimą valstybe ir leidžia jos piliečiams optimistiškai žiūrėti į ateitį.

Pati didžiausia klaida, kurią valdžia gali padaryti prasidėjus ekonominei krizei – bandyti jos padarinius įveikinėti žmonių gerovės sąskaita, kas reikštų sąstingį ekonomikoje, žmonių nepasitikėjimą valstybe ir baimę dėl ateities.

Kaip dabar matome, blogąjį scenarijų pasirinko konservatorių-liberalų Vyriausybė, kuomet Lietuva galėjo saugiai išeiti iš 2008-2009 m. krizės, jei valdžia būtų rėmusi ir palaikiusi pagalbos visuomenei ir verslui scenarijų, būtų skatinusi vartojimą ir pagalbą labiausiai pažeidžiamiausiems.

Net neabejojame, jog dabar vėl pasipils nauji kaltinimai, jog valstiečiai „perka“ ne tik pensininkų, neįgaliųjų, bet ir tėvų, turinčių nepilnamečius vaikus, balsus, tačiau mes žinome, jog tik didelė, aktyvi valdžios pagalba žmonėms ir verslui gali duoti greitą bei sėkmingą išėjimą iš krizės, maksimaliai apsaugant žmonių gerovę.

Galbūt neišvengsime klaidų ir mes, bet visi šios valdžios sprendimai orientuoti į žmonių pajamų didinimą, verslo skatinimą, bei nuostolių kompensavimą. Kažkas paramos lauks savaitę ilgiau, nei norėtų, kažkur atsiras biurokratiniai kliuviniai, kuriuos turėsime panaikinti, bet pagalba visus pasieks ir jos, pasiekusios žmones ir verslą, su kiekviena diena bus vis daugiau.

Būkite sveiki, saugokime vieni kitus! Mūsų bendros pastangos jau dabar duoda gerus rezultatus.
Ramūnas Karbauskis

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 164

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...