infa.lt

Dėl aplinkos ministro įteisintos medžioklės lankais Seimo konservatoriai kreipėsi į teismą

11 gegužės
13:07 2020
Kęstutis Mažeika

lvzs.lt nuotr

Seimo konservatoriai, reaguodami į aplinkos apsaugos ministro Kęstučio Mažeikos sprendimą savo įsakymu įteisinti medžioklę lankais, parengė kreipimąsi į Lietuvos vyriausiąjį administracinį teismą prašant ištirti ministro penktadienį priimto įsakymo teisėtumą ir teikia Medžioklės įstatymo pataisas, uždrausiančias medžioklę lankais.

Pasak Seimo Aplinkos apsaugos komiteto narės Aistės Gedvilienės, dabartinis aplinkos ministras Kęstutis Mažeika, 2018 m. Seime keičiant Medžioklės įstatymą ir tąkart siekiant įteisinti medžioklę lankais, sulaukė visuomenės pasipriešinimo. K. Mažeika viešai Seimo posėdyje žadėjo, kad šis medžioklės įrankis nebus įteisintas ir tokios grėsmės nebebus.

„Tačiau šį penktadienį ministras K. Mažeika be jokios diskusijos, nepaskelbęs viešai, nepaisydamas visuomenės nuomonės, vienasmeniškai savo įsakymu įteisino tokį brutalų medžioklės būdą.

Nebegalėdami daugiau pasitikėti visuomenei netikrus pažadus dalinusiu aplinkos ministru, ketiname tokį ministro sprendimą, o kartu ir brutalų bei barbarišką medžioklės būdą, stabdyti teisinėmis priemonėmis.

Todėl šį ministro įsakymą skųsime Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui ir teikiame Medžioklės įstatymo pataisas, kuriose aiškiai, įstatymo lygiu, uždraudžiame medžioklę lankais. Šokiruoja, kad tenka teisinėmis priemonėmis stabdyti tokius veiksmus ministro, atstovaujančio partijai, kuri savo pavadinime deklaruoja „žaliąsias“ idėjas“, – teigė Seimo narė A. Gedvilienė.

Medžioklės įstatymo pataisas, nustatant, kad lankas yra draudžiamas medžioklės įrankis, teikia Seimo nariai Aistė Gedvilienė ir Mykolas Majauskas. Registruojant pataisą ją bus kviečiami paremti ir kitų frakcijų Seimo nariai.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 232

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tai jei derėsis dėl skolų grąžinimo - Europoje turėsim dar vieną Ameriką, nes ukrainiečiai turės...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...