infa.lt

Riebalų sankaupos pasirodė esančios svarbia sveikų kraujagyslių dalimi

26 vasario
08:25 2020

Riebalų sankaupos yra būtinas atributas sveikoms kraujagyslėms palaikyti. Atradimas verčia mokslininkus peržiūrėti ankstesnius įsitikinimus apie kraujagyslių sandarą ir iš kitos pusės pažvelgti į tokių ligų, kaip aterosklerozė, gydymo būdus, įsitikinę tyrimo autoriai.

Mičigano universiteto mokslininkai pateikė naujų įrodymų, kad riebalai aplink kraujagysles – perivaskulinis riebalinis audinys – vaidina svarbų vaidmenį kraujagyslių sistemos sveikatos atžvilgiu. Šiuo metu mokslininkai apibūdina kraujagyslių struktūrą iš trimis dalimis – vidiniu, viduriniu ir išoriniu sluoksniais. Tyrėjai dabar mano, kad perivaskulinis riebalinis audinys galėtų būti vadinamas ketvirtuoju membranos sluoksniu.

„Mūsų tyrimas parodė, kad riebalinis audinys gali būti neatsiejama kraujagyslių dalis“, – sakė tyrimo autorė Stephanie Watts.

Iš ankstesnių tyrimų žinoma, kad perivaskulinis riebalinis audinys išskiria medžiagas, kurios prisideda prie kraujagyslių atpalaidavimo ir susitraukimo. Atlikdami naujus eksperimentus, mokslininkai nusprendė išsiaiškinti, ar pats audinys turi šias savybes.

Stebint žiurkių kraujagysles paaiškėjo, kad sveiko, vientiso riebalinio audinio apsuptos kraujagyslės streso metu atsipalaiduoja geriau, nei kraujagyslės be riebalinio audinio.

Eksperimentai buvo keletą kartų atlikti su krūtinės ląstos aorta ir gyvūnų arterijomis. Visais atvejais rezultatai buvo vienodi.

„Rezultatai rodo perivaskulinių riebalų, kaip audinių sluoksnio, svarbą kraujagyslių sveikatos palaikymui“, – padarė išvadą autoriai. Šis atradimas padės mokslininkams kitaip pažvelgti į kraujagyslių darbą, taip pat į eksperimentinius gydymo metodus, kaip gydyti tokias ligas kaip aterosklerozė, kuriai būdingas lipidų kaupimasis arterijose.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 338

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...