infa.lt

JAV moksleivės per teismą reikalauja uždrausti transgenderiams dalyvauti moterų varžybose

15 vasario
19:58 2020

Danbury vidurinės mokyklos moksleivė Alanna Smith trečiadienį kalbėjo per spaudos konferenciją Konektikuto valstijos kapitolijuje Hartforde, Conn.

Trys JAV Konektikuto valstijos moksleivės pateikė ieškinį federaliniam teismui su prašymu uždrausti translyčiams sportininkams dalyvauti moterų varžybose, praneša „The New York Post“.

Teismo ieškinį parengė konservatyvi nevyriausybinė organizacija „Alliance Defending Freedom“. Dokumente teigiama, kad pagal Konektikuto tlengvosios atletikos organizacijos „Connecticut Interscholastic Athletic Conference“ (Konektikuto mokyklų sporto konferencija) programą sportininkai, kurie yra „berniukai biologiniu požiūriu“, gali dalyvauti bėgimo lenktynėse lygiaverčiai su merginomis, lengvai jas aplenkdami ir tokiu būdu atimdami stipendijas.

„Mergaitės turi konkuruoti tarpusavyje lygiomis sąlygomis. Nesąžininga priversti jas konkuruoti su berniukais, tai sužlugdys jų svajones ir sunaikins visas galimybes tobulėti sportinėje karjeroje “, – teigė Christiana Holcomb, „Alliance Defending Freedom“ advokatė.

Kaip rašo „The New York Post“, Holcomb teisme atstovauja trims vyresniųjų klasių moksleivėms dalyvaujančioms bėgimo varžybose: Selina Soule, Chelsea Mitchell ir Alanna Smith.

Merginos tvirtina, kad jų interesai buvo pažeisti po to, kai vietos sporto konferencija 2017 m. leido „sportininkams su vyriška anatomija“ dalyvauti moterų varžybose. Anot advokatės, jei anksčiau 12-oje disciplinų moterų varžybose valstijoje pirmąsias vietas užimdavo 9 skirtingos merginos, šiandien dvi sportininkės, „gimusios berniukais“, susiėmė sau visus titulus.

Anot buvusio Major League beisbolo žaidėjo Lee Smith dukters Alannos Smith, „biologinė neteisybė“ rungtynėse tarp mergaičių ir berniukų „niekur nedings vien dėl to, kad kažkas tiki genderinės tapatybės principais“. Alanna pabrėžia, kad merginos savo ieškinyje nesistengia kritikuoti kieno nors „gyvenimo būdo“, o tiesiog nori pasiekti „sąžiningų varžybų“.

Konektikuto mokyklų sporto konferencija vis dar nagrinėja ieškinį ir tvirtina, kad dabartinė organizacijos politika atitinka ir valstijos, ir federalinius įstatymus.

„The New York Post“ duomenimis, ieškinyje įvardijami du konkretūs translyčiai atletai, kurie varžėsi su Soule, Mitchell ir Smith, – Terry Miller ir Andraya Yearwood. Abi teigė, kad nesiruošia nustoti varžytis bėgime.

„Niekada nenustosiu būti savimi! Aš niekada nenustosiu bėgioti! Tikiuosi, kad naujos kartos jauniems transgenderiams nebereikės kovoti tose pačiose kovose, kuriose kovoju aš “, – cituoja leidinys Yearwood.

Laikraštis primena, kad Konektikutas yra viena iš 17 JAV valstijų, kurioje translyčiams vidurinių mokyklų moksleiviams leidžiama varžytis sporte be jokių apribojimų.

plačiau: time.com

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 170

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. sėkmės    -  2020-02-16, 10:38

    tie, kas leido transgenderiams dalyvauti mmoterų sporte yra visiški psichiniai ligoniai, nes taip jau gamtos surėdyta, kad vyrai stipresni. Tad jų dalyvavimas tiesiogiai pažeidžia moterų sveiką sportinę konkurenciją. Dar… Jei ir toliau transgenderiams bus leidžiama dalyvauti moterų sporte, tai joms sporte apskritai nebėra ką veikti.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. buvo peticija    -  2020-02-16, 10:41

    kuria buvo reikalaujama moterų sportą palikti moterims, ji surinko labai daug parašų ir tai nuostabu bei puiku. Tik visiški bepročiai nesupranta gamtos dėsnių ir leido tokią nesąmonę, kaip transgenderių dalyvavimą moterų sporte.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...