infa.lt

Algimantas Rusteika. Apie grėsmes grėsmėms

12 vasario
09:34 2020

Algimantas Rusteika

Niekada nesupratau, kam tos pažymėlės “apie grėsmes nacionaliniam saugumui“ reikalingos. Slaptos tarnybos dirba slaptai, su konkrečia informacija supažindina valstybės vadovus. Į realias grėsmes reaguoja pagal kompetenciją pačios tarnybos arba politikai. Šiuose rašinėliuose nėra ir niekada nebūna nieko, ko ir taip nežinotume. Pasiskaitęs spec.tarnybų informacija pamaitinamų delfio ar 15 min. propagandistų per metus nutekintą kryptingą informaciją, per pora dienų parašyčiau lygiai tokią pat, gal net geresnę pažymėlę.

Bet štai, akimis ausimis netikiu – suskystintų gamtinių dujų importas iš Rusijos per Klaipėdos uostą kelia riziką šalies energetinei nepriklausomybei! Tai bent naujiena – iš pradžių galvojau, kad sapnuoju, įsižnybau – ne, nemiegu. Net Jos Ekselencijai, kurios ausys kyšo iš už šios aferos, lojalus lojaliausias portalų lyderis suprato situacijos idiotizmą ir to savo apžvalgėlėje neparašė. Na, gal dar pasitarę ir gavę vertingų nurodymų, kaip reikia teisingai rašyti, parašys.

Juk šitiek vargta, šitoks reikaliukas prasuktas! B.Lubiui netikėtai, labai tinkamu momentu staiga numirus, pigaus terminalo, kuris valstybei nebūtų nieko kainavęs, o “Achema“ būtų ir toliau pelningai dirbusi ir mokėjusi dar daugiau į valstybės biudžetą, atsisakyta. “Nepriklausomybė“ išsinuomota už mūsų pinigus, už pasakišką kainą, dabar bus perkama dar už pasakiškesnę. Skaičiais nevarginsiu – seniai paskelbti.

Labai būtų įdomu, jei koks dar likęs nenupirktas finansininkas paskaičiuotų, kiek už SGD terminalą sumokėta ir permokėta. Ar nepaaiškėtų, kad ir brangiau perkant rusiškas dujas sumokėtas kainų skirtumas būtų apytikriai lygus “Nepriklausomybės“ kainai? Ar kad dabar, pasikeitus rinkoje situacijai, gal būtų dar ir sutaupyta? Ir kad milijonus ir milijonus, kurių ir galo nematyti, padovanojome lengvatinių mokesčių zonoje registruotai bendrovei, užuot dvigubai pigiau tegul ir tokį,  kurio gigantiško dydžio visiškai mums visiškai nereikia, terminalą patys nusipirkę?

Vienintelis valstybinių aferistų (beje, kodėl visos stambiausios aferos daromos tada, kai valdžioje konservatoriai ir rėkiama apie rusų grėsmę?) argumentas buvo ir yra tas pats – be SGD terminalo būtų baisi grėsmė nacionaliniam saugumui ir energetinei nepriklausomybei! Ir štai, terminalas yra ir veikia. O mūsų žvalgybininkai susijaudinę visuomenei praneša, kad importas per terminalą yra grėsmė nacionaliniam saugumui ir energetinei nepriklausomybei!

Kodėl? Ogi todėl, kad perka rusiškas dujas, kurių nepirkimui ar atpiginimui jis buvo pastatytas. Na tai nepirkit, po galais, rusiškų, pirkit brangias norvegiškas ar amerikietiškas! Arba supraskit, kas ir šeštokui aišku, jog SGD terminalo alternatyva ir priverčia rusus pigiau dujas pardavinėti, ir sukuria energetinę nepriklausomybę.

Ar gal norit, permokėję keliskart už terminalą dar ir brangiau mokėti už dujas? Ir gal būtent amerikiečiams? Ar tai kaina, kurią turime susimokėti už gynybinius pažadus? Ar tai visuomenės informacinis parengimas rusiškų pigių dujų atsisakymui, vykstant globaliam interesų susistumdymui tarp Rusijos, JAV ir Europos Sąjungos? Ar ir tą mes iš savo minimumų turime finansuoti?

šaltinis: kaunoforumas.com

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 96

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Husteika    -  2020-02-12, 13:48

    ih taip vyskas ayškų e v a i z d a i. l t /di/5B9Z/putin.jpg

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Klausimas būtų, su kuo derėtis ir dėl ko? Jeigu Jus turite omenyje žmogėdras, tai su...

Laukiu ŠS šulo fantomaso rašinėlio šia tema....

Gal tai karo uz demokratija viena is priežasčių?...

Rusija, net linkėdama blogo Lietuvai (o tai netiesa), neturėtų daryti nieko. Mes patys tarpusavyje gerkles...

Tai mes bet kuriuo atveju ten liksim :) Klausimas tik kokio dydžio šukės bus ir...

Niekas nenori mirti...

Vakarai nurodo Kiniją ir Rusiją kaip savo strateginius priešininkus, tačiau ekonominiai Vakarų rodikliai kur kas...