infa.lt

„Visiškas pasitenkinimas ir laimė“: Novatoriškame tyrime atrasta mirties, kaip euforijos patirtis

07 vasario
09:45 2020

foto: goop.com

Tai gali kelti didžiausią baimę žmonėms, tačiau naujo revoliucinio tyrimo metu nustatyta, kad mirtis iš tikrųjų yra palaiminga ir euforijos kupina patirtis, verčianti žmones nenorėti grįžti į gyvenimą.

Remiantis nauju novatorišku tyrimu, žmonės, kurie prieš atgaivinami akimirksniui nukrypsta nuo savo mirties spiralės, atsigauna su teigiama patirtimi apie tai, ką reiškia mirti.

Tyrinėtojai panaudojo dirbtinį intelektą išgrynindami 158 rašytinius liudijimus iš žmonių, kurie patyrė arti mirties, ir nustatė, kad teigiami žodžiai, pavyzdžiui, „pamatyti“ ir „šviesa“, yra naudojami daug dažniau nei neigiami, tokie kaip „baimė“ ir „miręs“.

Tyrėjai pasinaudojo dirbtiniu intelektu išgrynindami 158 rašytinius liudijimus žmonių, pabuvojusių anapus mirties slenksčio, ir nustatė, kad teigiamos sąvokos „matyti“ ir „šviesa“ yra naudojamo skur kas dažniau, nei neigiamos, tokios kaip „baimė“ ir „mirtis“.

Kanados Vakarų universiteto ir Belgijos Lježo universiteto mokslininkų komanda džiaugiasi savo rezultatais kaip kiekybiniu moksliniu įrodymu to, kad dauguma žmonių teigiamai reaguoja į artimos mirties patirtį.

Rezultatai sutampa su Kanados paramediko Adamo Tappo, kuris buvo miręs daugiau nei 11 minučių, kai buvo nutrenktas elektros smūgio medžio apdirbimo metu, patirtimi.

Tai buvo lygiai taip pat, kaip atsibusti po miego tokioje vietoje, kur visada buvau, ir nebuvo jokios baimės ar dar ko, tik visiškas pasitenkinimas ir laimė“, – pasakojo Tapp „CTV News“.

Ankstesniuose moksliniuose tyrimuose, susijusiuose su mirtimi, buvo naudojami standartizuoti klausimynai, į kuriuos buvo įtrauktos tokie klausimai kaip „Ar jautėte ramybę ir malonumą?“ Arba „Ar jautėtės atskirtas nuo savo kūno?“

Šis būdas gali būti potencialiai neobjektyvus ir gali iškreipti prisiminimus bei vėlesnius atradimus. Tačiau teksto gavybos technika yra visiškai nešališka, nes žmonėms nėra užduodami jokie konkretūs klausimai.

„Teksto gavimas yra visiškai nešališkas. Jis yra visiškai automatinis ir mes, kaip tyrėjai, nedarome jokių prielaidų “, – aiškino tyrimo autorė Andrea Soddu.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 720

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

"Lietuva be miškų, be kelių, be mokyklų, be smulkaus verslo ir be ateities !" su...

Jei tikėti tik tuom ką matei, tai(nerandu žodžių, padėk)...

Gal paspringai bevardindamas kad iki Lietuvos nedasikasei......

Apie totalinę rusofobinę LT šizofreniją: lebionka.blogspot.com/2023/10/valdas-anelauskas-zombiu-lietuva.html...

Mes stojom i nato kad būtume apginti o db jau ir pulti norime)))...

Ginklų pramonė labai pelninga, kas turit pinigų ir galit - investuokit, daug uždirbsite. Tik nereikia...

Fu

Jei prievartauja nes neturi merginos tai sprendžiama labai paprastai, neturės kuo prievartauti tai ir merginu...