infa.lt

„Brexit“ diena. Jungtinė Karalystė išeina iš ES pasitikdama neapibrėžtumą

31 sausio
13:23 2020
Brexit

REUTERS

Didžioji Britanija pasitrauks iš ES, į kurią ji įstojo 1973 m., valandą prieš vidurnaktį vietos laiku (Lietuvos laiku 1.00 val. nakties į šeštadienį ) ir pateks į anksčiau neištyrinėtą pereinamojo laikotarpio, kuris tęsis iki metų pabaigos, sritį, – rašo Reuters.

Per tą laiką ministras pirmininkas Borisas Johnsonas pažadėjo sudaryti didelio masto laisvosios prekybos susitarimą su ES.

Didžiosios Britanijos vėliava Europos Vadovų Tarybos pastate Briuselyje bus nuleista penktadienį 19:00 vietos laiku (20:00 Lietuvos laiku). Europos Parlamentas planuoja palikti vieną iš vėliavų Europos istorijos Rūmuose.

Pasitraukus Didžiajai Britanijai, ES praras 15% savo ekonomikos – šalį, kuri skirdavo didžiausias išlaidas gynybai bloke, ir Londoną, pasaulinę finansų sostinę.

„Tai yra momentas, kai brėkšta aušra ir kyla uždanga prieš naująjį aktą“, – sakoma būsimame Johnsono pranešime per televiziją. „Tai yra naujos eros aušra“.

Ministras pirmininkas surengs kabineto posėdį Sunderlande – pirmajame mieste, kuris 2016 m. birželio mėn. referendumo metu paskelbė palaikantis pasitraukimą iš ES.

Tuo tarpu „Brexit“ priešininkai po pakartotinių, bet nesėkmingų bandymų susivienyti, organizuotis ar laimėti rinkimus, tikisi, kad ekonominės pasitraukimo iš ES pasekmės įtikins naująją kartą esant būtinybę grįžti. .

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 165

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Pilietiskas    -  2020-01-31, 13:48

    kalti soroso globalistai kurie norejo uztvindyti anglija nelegaliais migrantais pilieciai ir nubalsavo del isstojomo jeigu spaus lenkija kad paliktu sovietine korumpuota teisesauga gali ir lenkija tai padaryti

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Britai kieti    -  2020-01-31, 20:47

    pavydžiu jiems. Sumąstė – padarė. Patys spręs savo reikalus nieko neklausdami. O mes visi praradome jų pinigus ir galią.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....