infa.lt

Kai kurie milijonieriai JAV nori mokėti daugiau mokesčių

27 sausio
10:22 2020

Apie 200 turtingų amerikiečių nusprendė, kad negali susitaikyti su esama mokesčių sistema, kai egzistuoja didžiulis atotrūkis tarp turtingųjų ir vargšų. Kai kurie „patriotiški milijonieriai“, kaip jie save vadina, jaučiasi kalti dėl savo turtų, o kitiems svarbu būti grupės nariais.

Kai kurie turtingi amerikiečiai, kurių metinės pajamos siekia 1 mln. JAV dolerių, arba piliečiai, turintys 5 mln. dolerių aktyvus, pasisako už progresinio mokesčio įvedimą turtingiesiems, kuris, jų nuomone, yra būtinas nelygybės eroje.

Ieškodami bendraminčių, jie prisijungia prie organizacijos „Patriotiški milijonieriai“, tarp kurių yra „Disney“ kino imperijos įpėdinė Abigail Disney, „Men’s Warehouse“ įkūrėjas ir buvęs generalinis direktorius George Zimmer, kūrėjas Jeffrey Goral bei Oskaro Mayerio įkurtos pramonės imperijos įpėdinis Chuck Collins.

Iš viso į bendruomenę įsijungė apie 200 žmonių, dauguma – liberalių pažiūrų vyrai. Remiantis sociologinėmis apklausomis, šių žmonių, artimų demokratijos kandidatų į prezidentus retorikai, nuomonėms pritaria daugelis paprastų piliečių, rašo „Bloomberg“.

Agentūros žurnalistai kalbėjosi su kai kuriais „patriotiškais milijonieriais“, kad išsiaiškintų jų motyvus. Kai kurie respondentai teigė, kad prisijungė prie grupės jausdamiesi kalti dėl savo turtų. Kiti tuo pat metu nori pasijusti bendruomenės dalimi, pažymi „Bloomberg“.

Scott Nash, produktų tinklo „MOM’s Organic Market“ įkūrėjas, prie organizacijos prisijungė maždaug prieš penkerius metus. „Jei norite geros demokratijos, kurioje žmonės yra saugomi ir teikiamos tam tikros paslaugos, pavyzdžiui, švietimas ir karinė tarnyba, turite mokėti savo papildomus mokesčius. Gyventi ir klestėti čia, bet neapmokėti sąskaitų – nepatriotiška “, – pažymi verslininkas.

Nepaisant to, verslininkas nėra tikras, kad turto apmokestinimas (2019 m. rugsėjo mėn. JAV kandidato į prezidentus Bernie Sanderso pasiūlyta priemonė) yra geras būdas padidinti iš turtingų piliečių surenkamus mokesčius. Nešas įsitikinęs, kad turte nėra nieko blogo, ir jog to reikia siekti: „Kiekvienas sieks lengvo gyvenimo. Tokia yra žmogaus prigimtis. Taip buvo sukurtas kapitalizmas, o demokratija jį palaiko. “

Morrisas Pearlas padarė karjerą „BlackRock Inc.“ ir pasitraukė nuo reikalų 2014 m. Jis įstojo į „Patriotiškų milijonierių“ gretas dėl noro jaustis kažkuo, o ne bandydamas „nusiųsti kam nors didelį čekį“. „Nėra taip, kad aš asmeniškai noriu mokėti daugiau pinigų. Aš galiu atiduoti visus savo pinigus, jei panorėsiu.

Reikalas tas, kad auganti nelygybė mūsų šalyje yra blogai. Mes judame link to, kur yra keli turtingi ir daug neturtingų. Tai sumažina viduriniosios klasės parduotuvių savininkų ir specialistų, taip pat gydytojų ir teisininkų bei žmonių, kurie iš tikrųjų yra mūsų ekonomikos pagrindas, egzistavimo tikimybę “, – sakė A. Pearl.

Beveik prieš 20 metų Charlie Simmons pasitraukė iš duomenų saugojimo kompiuteriuose korporacijos plėtros viceprezidento pareigų ir tapo investuotoju. Jis neafišuoja savo uždarbio, tačiau prisipažįsta, kad turi „daug daugiau nei 5 milijonus dolerių“.

Simmonsas gyvena Silicio slėnio priemiestyje ir prie grupės prisijungė 2016 m., po to kai Donaldas Trampas (Donald Trump) buvo išrinktas prezidentu „Turime finansuoti programas, kad padėtume tiems, kurie yra apačioje, ir net kai kuriems viduriniosios klasės atstovams, ir tam reikės daug pinigų. Mes tie, kas galime sau tai leisti “, – teigia Simmonsas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 106

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Chabinas    -  2020-01-27, 12:06

    Kiek moka mokesciu sorosas rotsildas rokfeleris varburgas vallenbergas ir kt zydai

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....