infa.lt

Davosas 2020. Akcentas į ekologiją

20 sausio
10:26 2020

Antradienį Davose (Šveicarijoje) atidaromo pasaulio ekonomikos forumo pagrindine tema bus ekologija ir visos su ja susijusios problemos, rašo euronews.

Nepaisant to, kad buvo paskelbta renginio aplinkosaugos darbotvarkė, planetos gynėjai surengė akciją, norėdami atkreipti dėmesį į tai, kaip stambios korporacijos blogina situaciją.

Manifestacija vyko ne pačiame prašmatniame kurorte, tačiau už kelių dešimčių kilometrų nuo jo – arčiau jos surengti nebuvo įmanoma, nes Davose galioja išskirtinės saugumo priemonės.

Forume laukiama mažiausiai 3000 lyderių, atstovaujančių 117 šalių. JAV prezidentas Donaldas Trampas (Donald Trump) kvietimą priėmė.

WEf įkūrėjas Klausas Schwabas spaudai sakė: „Tai, kad atvyksta Amerikos prezidentas, suteikia tam tikrų vilčių, nes čia turėsime globalų pokalbį su tais, kurie priima sprendimus, turinčius įtakos milijonų žmonių gyvenimams.

Taigi Trampo pozicija yra svarbi, kaip ir svarbi Gretos Tunberg ir jos kolegų ir bendraminčių pozicija, jie taip pat dalyvaus mūsų forumo darbe. Šį kartą darbotvarkėje bus ekologijos tema“.

Šis forumas bus jubiliejinis, jis rengiamas 50-ąjį kartą ir, pasak paties Schwabo, pagal tai, kokiais klausimais jame diskutuojama, galima surikiuoti visuomenės raidos istoriją – nuo mokslinės ir technologinės revoliucijos eros iki šių dienų gamtos ir jos išteklių apsaugos priemonių, išsaugojant tai ateities kartoms.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 265

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Gamta    -  2020-01-20, 13:21

    Kai kapitalas skelbiasi kovojantis už ekologiją – lauk nelaimės. Klaipėdos atvejis tą pademonstravo akivaizdžiai.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...