infa.lt

Trampas paaiškino Suleimani nužudymą siekiu neleisti karo tarp JAV ir Irano

05 sausio
20:57 2020

Vašingtonas likvidavo generolą Kasem Suleimani (Qasem Soleimani) siekdamas „sustabdyti, o ne pradėti karą“ su Teheranu. Šį pareiškimą išsakė JAV prezidentas Donaldas Trampas (Donald Trump). Jis taip pat patikino, kad JAV valdžia nesiekia nuversti „Irano režimo“, tačiau paragino Islamo Respubliką nutraukti „agresiją“ regione, praneša „Sky News“.

Pasak Baltųjų rūmų vadovo, Irano generolas planavo „tiesioginius ir baisius išpuolius prieš Amerikos diplomatus ir kariškius“. Todėl ir buvo likviduotas drono paliesta raketa netoli Bagdado oro uosto.

„Tai, ką vakar padarė JAV, reikėjo padaryti seniai. Būtų buvę išgelbėta daug gyvybių “, – sakė Trampas, kalbėdamas iš savo rezidencijos Mar-a-Lago. „Praėjusį vakarą mes ėmėmės veiksmų sustabdyti karą. Mes nesiėmėme jokių veiksmų karui pradėti. “

Prezidentas taip pat paskelbė, kad Suleimani nužudymu užsibaigė „teroro era“.

Jis pridėjo, jog Irano generolui „nekaltų žmonių mirtys tapo liguista aistra“.

„Mes nesistengiame pakeisti Irano režimo. Tačiau jo agresija regione, įskaitant marionetinių pajėgų panaudojimą kaimyninėms šalims destabilizuoti, turi būti sustabdyta, ir ji turi liautis dabar pat “, – pabrėžė D. Trampas.

„Ateitis priklauso Irano žmonėms, ieškantiems taikaus sambūvio ir bendradarbiavimo, o ne teroristų karinių lyderių, plėšiančių savo šalį siekiant finansuoti žudynes užsienyje, rankose“, – sakė Baltųjų rūmų vadovas. „Be šių monstrų pasaulis tampa saugesnis. Amerika visada sieks gerų žmonių, didžių žmonių, didžių dvasių interesų, sieks taikos, harmonijos ir draugystės su visomis pasaulio tautomis”.

Teherano atstovai jau pagrasino žiauriai atkeršyti Vašingtonui už žymaus generolo nužudymą. Pasak respublikos prezidento Hassano Rouhani, „Suleimani kankinio mirties dėka Iranas ryžtingiau priešinsis Amerikos ekspansijai ir gins islamo vertybes“.

Pasak Pentagono, Kasemas Suleimani stovėjo atakų, vykusių pastaraisiais mėnesiais prieš koalicijos bazes Irake, šešėlyje.. Generolas taip pat kaltinamas neseniai sankcionavęs išpuolį prieš JAV ambasadą Bagdade.

62 metų Kasema Suleimani buvo antras įtakingiausias asmuo Irane po aukščiausiojo vadovo. Jis prižiūrėjo Islamo revoliucijos gvardijos korpuso padalinio – specialiųjų pajėgų „Quds Force“ – darbą ir prisidėjo prie Irano karinės įtakos Artimuosiuose Rytuose augimo, teigia leidinys.

Kelios valandos prieš D.Trumpo kalbą, JAV į šį regioną atsiuntė papildomus 3500 kareivių. Be to, anksčiau šalies ambasada Bagdade ragino piliečius nedelsiant išvykti iš Irako, primena „Sky News“.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 383

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....