infa.lt

JAV ambasadorė Lenkijoje nurodė į Antrojo pasaulinio karo kaltininkus

31 gruodžio
17:24 2019
Georgette Mosbacher, JAV pasiuntinė Lenkijoje

JAV ambasados Lenkijoje nuotr.

JAV ambasadorė Varšuvoje Georgette Mosbacher laiko Adolfą Hitlerį ir Josifą Staliną Antrojo pasaulinio karo sukurstymo kaltininkais, praneša „The Times“. Tuo pat metu, pasak Mosbacher, Lenkija, priešingai, nei tvirtino Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, buvo tik konflikto auka.

JAV įsikišo į Rusijos ir Lenkijos ginčą dėl to, kas yra atsakingas už Antrojo pasaulinio karo pradžią, praneša „The Times“.

Remdama Lenkiją, JAV ambasadorė Varšuvoje Georgette Mosbacher teigė, kad Antrąjį pasaulinį karą sukurstė Vokietijos ir SSRS vadovai Adolfas Hitleris ir Josifas Stalinas, tuo atsakydama į Rusijos prezidento Vladimiro Putino žodžius, kad nemažai Europos šalių, tame tarpe Lenkija, sudarė susitarimą su naciais karo išvakarėse.

„Gerbiamas prezidente Putinai, Hitleris ir Stalinas sudarę sąmokslą pradėjo II pasaulinį karą. Tai faktas. Lenkija tapo šio siaubingo konflikto auka“, – savo „Twitter“ paskyroje parašė ambasadorė.

Pasak leidinio, G. Mosbacher gynė Lenkijos vyriausybės poziciją, kuri pasmerkė Rusijos vadovo žodžius, išsakytus per metinę spaudos konferenciją gruodžio 19 d.

Tada Putinas priminė, kad sovietų kariuomenė pateko į Lenkiją po to, kai šios šalies vyriausybė prarado savo ginkluotųjų pajėgų ir teritorijos kontrolę.

Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Moraveckis (Mateusz Morawiecki) sekmadienį pabrėžė, jog „prezidentas Putinas daug kartų melavo apie Lenkiją ir visada tai darė sąmoningai“. Anot jo, nacistinė Vokietija ir Sovietų Sąjunga karą pradėjo „bendru nepriklausomos Lenkijos pralaimėjimu“.

Kaip Maskvos „agresijos“ įrodymą, Moraveckis nurodė Katynės sušaudymą ir etninių lenkų žudymą Sovietų Sąjungoje.

Pasak „The Times“, Moraveckis mano, kad Putino komentarai buvo skirti nukreipti dėmesį nuo dabartinių Rusijos nesėkmių Pasaulio arenoje, tokių kaip nesugebėjimas sušvelninti ES sankcijų.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 214

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...