infa.lt

JAV pasiuntinys užtikrino – Europa tik laimės nuo sankcijų prieš „Nord Stream-2“

23 gruodžio
13:30 2019

JAV visada siekėpasirūpinti Europos energijos šaltinių įvairove“ ir taip „užtikrinti Europos energetinį saugumą“, – interviu Vokietijos bulvariniam laikraščiui „Bild“ sakė JAV ambasadorius Vokietijoje Richard Grenell.

Pasak aukšto Amerikos diplomato, Vašingtono sankcijos Europos įmonėms, kurios užsiima Rusijos dujotiekio „Nord Stream 2“ statyba, yra „ilgalaikės strategijos, kuria siekiama Europos energijos įvairovės“ dalis.

Kaip pabrėžė Grenelis, jo nė kiek nejaudinai tai, kad kanclerės Angelos Merkel vyriausybė paskutines Vašingtono sankcijas „Nord Stream 2“, laiko įsikišimu į Vokietijos ir Europos vidaus reikalus.

„Jūs tik pažiūrėkite į Europos Komisijos ir Europos Parlamento reakciją“, – aiškino JAV ambasadorius Berlyne. – 15 Europos valstybių, Europos Komisija, Europos Parlamentas – visi jie išreiškė susirūpinimą dėl šio projekto.

Iš savo Europos partnerių jau seniai girdime, kad Jungtinės Valstijos turi remti jų pastangas. Todėl sankcijos yra išimtinai proeuropietiškas sprendimas“.

Grenelis taip pat patikino, kad Europos diplomatai tariamai „dėkojo jam visą dieną“ už tai, kad Jungtinės Valstijos taiko sankcijas įmonėms, kurios užsiima „Nord Stream 2“ statyba.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 120

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. barsukas    -  2019-12-23, 20:00

    cha cha cha 🙂 Amerikonai nutaisė begėdiškus veizolus ir sako – jums bus gerai, jei patikėsite mumis, nes mes rūpinamės jūsų reikalais daugiau nei savaisiais 😀 Turim gerą patarlę: „įleisk kiaulę į bažnyčią… „

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....