infa.lt

Donaldo Trampo pralaimėjimas sumišęs su triumfu

21 gruodžio
13:40 2019
Donaldas Trampas

AFP

Donaldo Trampo pralaimėjimas trečiadienį, gruodžio 18 d., greičiausiai, turėjo stiprų pergalės prieskonį. Be abejo, 45-asis JAV prezidentas, kaip ir tikėtasi, buvo trečiasis per visą šalies istoriją, kuriam Atstovų rūmai paskelbė apkaltą.

Tačiau faktas, kad respublikonų blokas tam pasipriešino neprarasdamas nei vieno balso, kaip spalį vykusiame iškilmingame balsavime, formalizavusiame tokią procedūrą, liudijo faktinį D.Trampo dominavimą savo partijos atžvilgiu“, – rašo„ Le Monde “žurnalistas Gillesas Parisas.

Toks dominavimas yra vienašalio teismo proceso Senate garantija; du pagrindiniai artėjančio epizodo dalyviai – Senato respublikonų daugumos lyderis Mitchas McConnellis (Kentukis) ir Senato teisminio komiteto respublikonų pirmininkas Lindsey Graham (Pietų Karolina) – jau pareiškė, kad jie nebus nešališki, o pirmasis teigė, kad koordinuos savo veiksmus su Baltaisiais namais , – rašoma straipsnyje

Kaltinamosios išvados pobūdis patvirtina užsispyrusio politinio tribalizmo triumfą, panašų į vienos partijos apkaltą, kuriame prezidentas nepabijojo priekaištauti savo demokratiniams oponentams ilgu ir susierzinimo kupinu laišku, įteiktu Atstovų rūmams balsavimo išvakarėse , – nurodo straipsnio autorius.

Prie viso to, Donaldo Trampo įvaizdis, apsaugotas tokiu gaisro gesinimo įtaisu, pastarosiomis savaitėmis taip pat išliko stabilus, nors jis jau buvo mažumoje, kaip jau buvo atsitikę nuo jo atvykimo į Baltuosius rūmus pradžios, o tai yra anomalija JAV prezidentų populiarumo istorijoje, komentuoja žurnalistas.

„Bradas Parskalis, dabartinio prezidento rinkimų kampanijos vadovas, net patikino, kad apkaltos aktas dar labiau sustiprina respublikonų elektorato bazės ištikimybę, ir teigė, kad tai netgi palengvins Trumpo perrinkimą“, – rašoma leidinyje.

Po to, kai Donaldas Trampas radikaliai pertvarkė Respublikonų partiją ir pakeitė požiūrį į valdžią ir jos taikymą, jis pradėjo judėti tokia trajektorija, kuri rizikuoja susidurti su institucijomis tokia forma, kokia jas pažįsta amerikiečiai. Būtent pagal šitą jo prezidentavimo aspektą jis bus vertinamas 2020 metų lapkritį, reziumuoja straipsnio autorius.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 115

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....