infa.lt

Įvardinti populiariausi 2019 metų interneto paskyrų slaptažodžiai

16 gruodžio
09:40 2019

Dėl daugybės duomenų nutekėjimų, kurie paveikė milijardus interneto vartotojų, tapo žinomi populiariausi 2019 m. kompiuterių slaptažodžiai.

Duomenų bazė yra įspūdinga – buvo nulaužta apie 500 milijonų slaptažodžių. Nepriklausomi tyrėjai, norėję likti anonimiškais, sudarė labiausiai iš jų paplitusių sąrašą.

Pasak „NordPass“, daugiausiai pasikartojančių slaptažodžių yra akivaizdūs ir lengvai atspėjami skaičių deriniai (12345,111111, 123321), populiarūs moteriški vardai (Nicole, Jessica, Hannah) arba tiesiog raidžių eilutės, sudarančios horizontalią arba vertikalią QWERTY klaviatūros liniją (asdfghjkl, qazwsx, „1qaz2wsx“ ir kt.).

Slaptažodžiu 12345 naudojosi daugiau nei 2,8 milijono žmonių, slaptažodį 123456 – naudojo 2,5 milijono, slaptažodžius 123456789 ir test1 – apie 1 milijonas naudotojų.

Tačiau labiausiai nustebino tai, kad vienas populiariausių, nepaisant visų įspėjimų, buvo slaptažodis password („slaptažodis“) – jis buvo įdiegtas 830 846 paskyrose.

Taip pat pirmojo šimto populiarių slaptažodžių sąraše buvo tokie kaip „qwerty“, „iloveyou“, „princess, „sunshine“, „000000“, monkey, soccer, superman ir kiti. Dėl kažkokių priežasčių slaptažodį „pakistan“ naudojo daugiau nei 41 000 naudotojų.

Visiškai aiškiai parodyta, kad dauguma žmonių renkasi lengviausius slaptažodžius, kad nereikėtų įsitempti stengiantis prisiminti ilgesnius ir sudėtingesnius. Deja, tie patys žmonės naudoja tą patį slaptažodį visose savo paskyrose, todėl įsilaužus į vieną iš jų paskyrų, automatiškai įsilaužiama ir į visas kitas.

Antroji priežastis, kaip pabrėžia ekspertai, yra ta, kad žmonės galvoja, jog neturi ko slėpti. Tačiau tie patys žmonės išeidami iš namų uždaro duris. Net jei viduje nėra nieko vertingo. Mat niekas vis tiek nenori, kad koks nors nežinomas asmuo raustųsi jo asmeniniuose daiktuose.

Paprastas slaptažodis – tai katastrofa, dėl kurios galite prarasti el. pašto paskyrą, failų ir nuotraukų saugyklą, paskyras socialiniuose tinkluose. Ir mokestis už tingėjimą galvoti gali būti apvali tūkstančių dolerių suma, kurios hakeriai gali pareikalauti už prieigos suteikimą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 579

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....