infa.lt

Kazio Škirpos alėjos pervadinimo į „Trispalvės” teisėtumo klausimą spręs teismas

27 lapkričio
12:19 2019
Kazys Škirpa

Kazys Škirpa | nuotr: postscriptum.lt

Vilniaus apygardos administracinis teismas išnagrinėjo Stanislovo Buškevičiaus skundą Vyriausybės atstovui Vilniaus ir Alytaus apskrityse dėl Vyriausybės atstovo 2019-08-23 rašto, kuriuo, atsakant į pareiškėjo prašymą, buvo nuspręsta nesiimti veiksmų dėl Vilniaus miesto savivaldybės tarybos 2019-07-24 sprendimo pervardyti K. Škirpos gatvę Vilniuje Trispalvės vardu.

Pareiškėjas Stanislovas Buškevičius kreipėsi į teismą prašydamas pripažinti, kad Vyriausybės atstovas Vilniaus ir Alytaus apskrityse, 2019-08-23 raštu „Dėl gatvės pavadinimo pakeitimo“ nuspręsdamas nesiūlyti Vilniaus miesto savivaldybės tarybai panaikinti Vilniaus miesto savivaldybės tarybos 2019-07-24 sprendimą „Dėl Trispalvės vardo suteikimo alėjai ir jos ribų“, pažeidė Savivaldybių administracinės priežiūros įstatymą, ir šį sprendimą panaikinti;

įpareigoti Vyriausybės atstovą Vilniaus ir Alytaus apskrityse motyvuotu teikimu pasiūlyti Vilniaus miesto savivaldybės tarybai svarstyti šio sprendimo panaikinimo klausimą.

Pasak pareiškėjo, gatvių, alėjų pavadinimai nustatomi ar keičiami vadovaujantis ne subjektyvia politikų nuomone, o institucijų bei ekspertų, kurie formuoja nacionalinės atminties politikos principus, išvadomis, tačiau to nebuvo padaryta.

Tarybos sprendimas, pareiškėjo teigimu, pakurstė priešiškumą tarp skirtingų visuomenės grupių, o niekuo nepagrįstų duomenų apie Kazį Škirpą sklaida neigiamai veikia valstybės istorinę atmintį.

Vilniaus apygardos administracinis teismas sprendimą šioje administracinėje byloje skelbs gruodžio 5 d

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 167

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....