infa.lt

Artėjama prie išvados, jog Visata – tai vientisas organizmas

17 lapkričio
09:03 2019

Galaktikos, esančios milijonų šviesmečių atstumu viena nuo kitos, gali būti sujungtos nematomu gigantiškų tarpgalaktinių struktūrų tinklu, ir ši nematoma jėga verčia jas sinchronizuotis tokiu būdu, kurio astrofizikai paaiškinti negali.

Šis atradimas gali priversti mus permąstyti savo supratimą apie Visatą.

„Stebimas reiškinys tiesiog turi būti kažkaip susijęs su didelio masto kosminėmis struktūromis, antraip galaktikos, atskirtos šešių megaparsekų atstumu (apie 20 milijonų šviesmečių), negalėtų tiesiogiai sąveikauti viena su kita”, – portalui Vice pasakojo Korėjos astronomijos ir kosmologijos instituto darbuotojas Hyeop Lee.

Astronomai ir anksčiau stebėjo sinchroninį galaktikų judėjimą. Pats Lee neseniai paskelbtame darbe išsamiai aprašė šimtus galaktikų, kurios tiksliai atkartoja viena kitos judėjimą, nors jas skiria milijonai šviesmečių.

Kitame mokslinio leidinio „Astronomy and Astrophysics“ 2014 metais paskelbtame mokslo tyrime yra aprašytos supermasyvios juodosios skylės, kurios taip pat buvo orientuotos į tarpusavio sąveiką, nors vienos nuo kitų buvo nutolusios milijardais šviesmečių.

Senovės žvaigždžių judėjimo abipusė orientacija ir sinchronizacija neprieštarauja šiuolaikiniams kosmologijos principams, tačiau astronomai yra suglumę dėl naujai atrastos sinchronizacijos masto ir atokumo.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 800

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....