infa.lt

Seimas kurs Nacionalinę šeimos tarybą, išlaikomą iš valstybės biudžeto

14 lapkričio
13:59 2019

Seimas, siekdamas užtikrinti efektyvią šeimos politiką, po svarstymo pritarė Nacionalinės šeimos tarybos įsteigimui ir jos veiklos reglamentavimui.

Pagal siūlomas nuostatas, Nacionalinė šeimos taryba būtų iš valstybės biudžeto išlaikoma biudžetinė įstaiga. Ji taptų Seimui atskaitinga šeimos politikos formavimo ir įgyvendinimo vertinimo patariamoji institucija. Tarp jos pagrindinių uždavinių – palaikyti ryšius su Lietuvos šeimomis ir jų organizacijomis, analizuoti jų lūkesčius, taip pat dalyvauti formuojant šeimos politiką ir nustatant strategines šeimos politikos kryptis bei šeimos stiprinimo prioritetus.

Taryba būtų sudaroma 4 metų kadencijai ir veiktų pagal Seimo patvirtintus Nacionalinės šeimos tarybos nuostatus. Ją sudarytų 15 narių iš savivaldybių šeimų tarybų, mokslo ir studijų institucijų, šeimų organizacijų ir su šeimomis dirbančių organizacijų atstovų.

Įstatyme taip pat numatoma reglamentuoti Nacionalinės šeimos tarybos pirmininko įgaliojimus, jo skyrimo bei atleidimo pagrindus, nustatyti reikalavimus tarybos nariams, išsamiau apibrėžti Tarybos uždavinius, funkcijas, teises, Tarybos posėdžių organizavimo ir sprendimų priėmimo sąlygas.

Tarybos nariu galėtų būti tik nepriekaištingos reputacijos, turintis mokslo laipsnį ir (ar) ne trumpesnę kaip 5 metų darbo (profesinės veiklos) ir (ar) narystės (atstovavimo) šeimas vienijančiose ar su šeimomis dirbančiose nevyriausybinėse organizacijose patirtį asmuo.

Taryba atliks numatomo teisinio reguliavimo poveikio šeimai vertinimą ir teisės aktuose numatytą teisinio reguliavimo stebėseną, analizuos ir vertins programų ir priemonių, skirtų šeimai palankiai aplinkai kurti, įgyvendinimą, kasmet parengs ir Seimui pateiks pranešimą apie šalies šeimų būklę ir šeimos politikos formavimo ir įgyvendinimo padėtį.

Tarybos nariams už dalyvavimą Tarybos veikloje nebus mokama. Atlyginimą gaus tik Tarybos pirmininkas

Pasak naujų nuostatų iniciatorių, šiais pakeitimais tikimasi užtikrinti sklandžią Nacionalinės šeimos tarybos, kaip šeimos politikos formavimo ir įgyvendinimo vertinimo patariamosios institucijos, veiklą.

Po svarstymo už Šeimos stiprinimo įstatymo pataisas (projektas Nr. XIIIP-3436(2), kurios įsigaliotų nuo 2020 m., balsavo 77 Seimo nariai, prieš – 9, susilaikė 10 parlamentarų. Tam, kad jos būtų priimtos, Seimas turės balsuoti dar kartą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 54

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...