infa.lt

Praleistų galimybių durys

11 lapkričio
09:58 2019
Galimybių durys

infa.lt pav.

Kaip ir visi gyvūnai-rinkėjai, mes, žmonės, mėgstame turėti atsargų. Bet kurioje srityje. Todėl labai dažnai mums gaila atsisveikinti su bet kokiomis galimybėmis, net jei jų turėjimas mums trukdo.

Šis mechanizmas buvo idealiai pademonstruotas eksperimento, kurį prieš metus atliko amerikiečių psichologas Dan Ariely, metu. Tiriamieji žaidė paprastą kompiuterinį žaidimą: jie spūsteldavo vieną iš trijų ekrane esančių durų. Durys atsidarydavo ir ten iškilmingai išvažiuodavo keli laimėti doleriai (svarbu tai, kad laimėtos sumos buvo atiduodamos laimėtojams, apie ka jie buvo įspėti).

Jei ilgesnį laiką nebuvo paspaudžiama ant vienos iš trijų durų, jos imdavo mažėti ir, galų gale dingdavo. Tuo pačiu metu, vienos iš durų visada duodavo kelis kartus didesnį laimėjimą nei kitos dvi.

Gana greitai visi žaidėjai tai suprato, ir po to atkakliai spausdavo tik šias duris. Bet kai tik vienos iš dviejų nenaudojamų durų ruošdavosi dingti, didžioji dauguma žaidėjų keliais paspaudimais jas atgaivindavo, o paskui grįždavo prie savo mėgstamų melžiamų durų.

T. y., žmonės iš tikrųjų eikvojo gyvus ir jau, faktiškai, savus pinigus tik tam, kad išlaikytų visiškai jiems nereikalingą paveikslėlį. Pasiteiravus, kodėl jie taip pasielgė, visi atsakė taip: „Na, maža kas.. nežinote … O gal kartais viskas pasikeistų ir tada šios durys taptų prizinėmis?“.

Ir taip, mes dažnai esame pasirengę paaukoti dalį naudos, stengdamiesi išlaikyti maksimalų galimybių skaičių. Mums patinka viena mergina, tačiau dėl visa ko susitikinėjame su dar pora, nors, iš esmės, šie susitikimai mums tik trukdo leisti laiką su ta, su kuria iš tikrųjų jaučiamės gerai.

Su įvairiais leidiniais dirbantys laisvai samdomi darbuotojai dažnai vykdo užsakymus įmonėms, kurių kainos jų netenkina, nes nenori prarasti potencialaus kliento.

Verslininkai išlaiko nepelningus skyrius, nes galvoja – o ką, jei staiga jie pagaliau pradės uždirbti didelį pelną. Todėl, bet kuris geras kovos su krize vadovas paprastai pradeda žlungančių įmonių reorganizavimą, negailestingai pašalindamas visas šias kreivas ir šleivas „galimybių duris“, palikdamas tik efektyviai dirbančius padalinius.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 186

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

DEBILY blt......

tfu blt......

kvailiai jus patys susimokekit asilai...

Per pasaulį žengiame mes gėjai, vyriškų šiknų mėgėjai, Paskui slenka pedofilai, nekrofilai, zoofilai ir mums...

NedaNapoleonas…...

Historia est magistra vitae. Senokai prancūzai negavo nuo rusų į kaulus. Dar nori ir mumis...

leiskite paklausti,kodėl Turkija pasitraukė iš Stambulo konvencijos? Stambulas yra Turkijos sostinė. antra, kokiai lyciai save...