infa.lt

„Išvyks per keletą minučių“: turtingiausi britai pasirengę palikti šalį, jei rinkimus laimės leiboristai

04 lapkričio
22:16 2019

Prabangus automobilis

Jei leiboristai laimėtų artėjančiuose parlamento rinkimuose, daugelis turtingiausių britų yra pasirengę palikti šalį „per kelias minutes“. Jie išsigandę dėl leiboristų lyderio Jeremy Corbino planų įvesti naujus mokesčius ypač turtingiems šalies gyventojams ir patraukti baudžiamojon atsakomybėn tuos, kurie praturtėjo daugumos sąskaita.

Turtingiausi Didžiosios Britanijos piliečiai yra pasirengę nedelsdami palikti šalį, jei opozicinė Leiboristų partija laimės artėjančius gruodžio 12 d. pirmalaikius parlamento rinkimus ir jos lyderis Jeremy Corbinas taps ministru pirmininku. Apie tai rašo „The Guardian“, cituodamas turtingų britų šeimų interesams atstovaujančius teisininkus ir finansininkus.

Ketvirtadienį Corbinas savo kalboje pažadėjo, kad laimėję rinkimus, leiboristai „pasirūpins“ tais, kurie vengia mokesčių ir mano, kad „gali apiplėšti žmones ir paslėpti jų pinigus mokesčių rojuose“.

Politikas įvardijo penkis „elito“ atstovus, kuriems leiboristai ketina skirti ypatingai daug dėmesio.

Visų pirma, jis pareiškė, kad milijardierius Michaelas Ashley, kuriam priklauso „Sports Direct“ mažmeninė prekyba ir „Newcastle United“ futbolo klubas, yra „blogas bosas“, kuris nepakankamai moka savo darbuotojams.

Ashley atsakydamas „Financial Times“ pareiškė, kad politikas yra „ne tik melagis, bet ir chamas“.

Corbinas taip pat atkreipė dėmesį į „godų bankininką“ Crispiną Odi, rizikos draudimo fondo vadovą, kuris uždirbo 200 milijonų svarų sterlingų, prieš prasidedant Brexit referendumui dėl šalies pasitraukimo iš Europos Sąjungos, statydamas už svaro kritimą.

Odis „The Daily Telegraph“ teigė, kad Leiboristų partija „net negali organizuoti kampanijos, ne tik, kad valdyti šalį“.

Be to, Corbinas pažymėjo milijardierių Jamesą Ratcliffe’ą, kuris persikėlė iš Britanijos į Monaką, žiniasklaidos imperijos „News Corporation“ savininką Rupertą Murdochą ir Hugh Richardą Louisą Grosvenorą – septintąjį Vestminsterio hercogą.

Turtingiausių JK šeimų atstovai „The Guardian“ teigė, kad milijonieriai ir milijardieriai, sunerimę dėl leiboristų planų, „bombardavo“ juos skambučiais, prašydami pagalbos ir konsultacijų persikėlimo į kitą šalį klausimais, lėšų išvedimo į ofšorus ir pinigų perdavimo vaikams kaip dovanas klausimais..

Jeffrey Toddas, advokatų kontoros „Boodle Hatfield“ partneris, net pareiškė, kad daugelis jo klientų jau yra parengę planus, kaip „per kelias minutes“ išvesti lėšas iš Jungtinės Karalystės, jei Corbinas būtų išrinktas.

Daugeliu atvejų klientams „tereikia pasirašyti sutartį“, pabrėžė jis. Turtingiausiems britams ir jų verslui leiboristų vyriausybė kelia daug didesnę grėsmę nei „Brexit“, laikraščiui sakė Dominicas Samuelsonas, „Campden Wealth“ kompanijos, konsultuojančios 3500 turtingų britų šeimų, vykdantysis direktorius.

Turtingus britus taip pat gąsdino Corbino pasisakymai apie elitines privačias mokyklas – leiboristų lyderis jas pavadino „nelygybės varikliais“.

„Pinsent Masons“ vyresnioji mokesčių vadybininkė Josie Hills laikraščiui sakė, kad daugelis jos klientų yra susirūpinę, kad negalės duoti savo vaikams išsilavinimo Eatone, Harrow ar Winchesteryje.

„Pagrinde, jie sako, jog nuoširdžiai tikisi, kad to nebus. Bet jei tai atsitiks, jie nori būti pasirengę. Jei tai reiškia palikti šalį, taip ir bus “, – sakė Hills.

Išankstinių parlamento rinkimų siekia Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Borisas Johnsonas. Jų pagalba jis tikisi išspręsti šalies pasitraukimo iš Europos Sąjungos klausimą.

Johnsonas primygtinai reikalavo, kad šalis pasitrauktų iš ES spalio 31 d. su susitarimu arba be jo, tačiau dėl parlamento priimto įstatymo spalio 19 d., buvo priverstas siųsti Europos Vadovų Tarybai prašymą trečią kartą pratęsti „Brexit“.

Jei Johnsono konservatorių partija laimės daugumą vietų Bendruomenių rūmuose, ji gaus rinkėjų mandatą vykdyti savo politiką Europos Sąjungos atžvilgiu.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 155

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....