infa.lt

Šiuo paros metu mūsų organizmas randasi savo galimybių viršūnėje

26 spalio
19:53 2019

Svarmuo, hantelis

Bet kokiai aktyviai veiklai yra savas idealus laikas. Bet tai apsprendžia ne kruopščiai surašyta dienotvarkė, o mūsų organizmas„, – rašo vokiečių leidinys. Die Welt.

Daugybė tyrimų rodo, jog mes daug efektyviau atliekame įvairias užduotis tam tikru dienos metu.

„Taigi, geriausias laikas išmokti ko nors naujo ir atsiminti svarbią informaciją yra rytas.

Netrukus po to, kai pabundame, mūsų kūno temperatūra pradeda kilti, o kartu su ja ir koncentracija, dėmesys ir pažinimo gebėjimai, – aiškina Steve’as Kay’as, Pietų Karolinos universiteto molekulinės biologijos profesorius “.

„Kaip rašo” The Wall Street Journal „, šių gebėjimų intensyvumas auga iki vidurdienio. Tačiau šiuo metu mes esame labiausiai pažeidžiami ligų. Iki 9 valandos imunokompetentingos ląstelės pasiekia mažiausią koncentraciją kraujyje”, – pažymi leidinys.

Vidurdienį, kaip parodė vienas tyrimas, lengviausia išblaškyti mūsų dėmesį, ypač nuo 12 iki 16 valandos. Tačiau kai esame šiek tiek pavargę, esame kūrybingiausi.

„2011 metais, vykstant tyrimui, kurio rezultatai skelbti žurnale „Thinking & Reasoning“, 428 dalyviai turėjo išspręsti užduotis, į kurias reikėjo mąstyti analitiškai ar kūrybingai. Kūrybin užduočių sprendimai gaudavosi kur kas lengviau, kai jie buvo šiek tiek pavargę. Analitinių užduočių rezultatai nesiskyrė “, – rašoma straipsnyje.

Nuovargis leidžia protui laisvai klaidžioti ir tokiu būdu suteikia galimybę priimti alternatyvius sprendimus“, – teigė tyrimo vadovė Mareike Vietht..

Bėgikai

nuotr.: © infa.lt

„Nuo 14 iki 18 valandų mūsų raumenys dirba efektyviausiai. Plaučiai geriausiai veikia apie 17 valandą, o būtent – jie yra beveik 20% efektyvesni, lyginant su žemiausiais rodikliais per dieną. Todėl antroji dienos pusė yra geriausias metas jėgos sportui ir mankštai, siekiant ištvermės “.

„Tas, kuris nuolat planuoja savo dieną, priešingai bioritmams, padidina antsvorio, depresijos, diabeto ir net demencijos išsivystymo riziką”, – sako Steve Kay.

Žinoma, darbingumas tam tikru dienos metu priklauso ir nuo asmeninio žmogaus ritmo. Taigi, „pelėdos” (ir jų yra apie 20% žmonių), galbūt, veltui lauktų kūrybinio įkvėpimo ankstyvą rytą “.

„Iki 18 valandos turėtume atlikti visus sudėtingiausius dalykus. Nuo to laiko mūsų kūno našumas pamažu krenta. Tačiau link 20 valandos mūsų organizmo gynybos sistema yra geriausios formos. Todėl geriausia laiką visuomenėje leisti vėlai vakare”, – praneša Die Welt.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 145

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....