infa.lt

Narkoprekeiviai išmoko apsaugoti telefonus nuo pasiklausymo ir sukūrė jų gamybos įmonę

24 spalio
21:37 2019
MPC saugūs telefonai

„MPC telefonas veikia keliais šifravimo lygiais per uždarą saugų tinklą“, – rašoma viename bendrovės pranešime „Twitter“.

Škotijos nusikalstamos grupuotės „Broliai“ nariai sugalvojo, kaip apsaugoti mobiliuosius įrenginius nuo policijos pasiklausymo, ir sukūrė aukštųjų technologijų kompaniją pavadinimu MPC, kad galėtų juos gaminti ir parduoti. Žurnalistas Josephas Coxas, ilgą laiką susirašinėjęs su narkotikų prekeiviais, aprašė tai „ifestyle žurnalo „Vice“ puslapiuose.

Pasakojimas prasideda istorija apie 2016-aisiais nužudytą Nyderlanduose Martiną Koką, rašiusį tinklaraštį apie nusikalstamumą, kuo užgyveno sau nemažai priešų. Remiantis straipsniu, Kokas bendradarbiavo su „Brolių“ kompanija, kuri naudojo jo svetainę reklamos tikslais. Nužudymo dieną tinklaraštininkas susitiko su partneriu, vardu Christopheris Hughesas, dirbusiu MPC.

Pirmąjį asmeninį MPC atstovo pranešimą Josephas Coxas „Twitter“ paskyroje gavo 2016 m. kovo mėn. Jame buvo rašoma: „Sveikas, Joseph, norėčiau sužinoti, ar įmanoma jums pasiūlyti pinigų vien už tai, kad pateiktumėte sąžiningą nuomonę apie rinkoje esančius apsaugotus įrenginius?” – buvo rašoma žinutėje.

Žurnalistas, pasak jo paties, pinigų atsisakė, tačiau pasiūlė atsiųsti išsamesnę informaciją apie įrenginį. „Mes norime atsiųsti jums įrenginį, kad jūs galėtumėte pamatyti apie ką eina kalba: mes siūlome milijoną svarų tam, kuris gali jį nulaužti, perimti mūsų žinutes ir jas perskaityti“, – atsakė anoniminis pašnekovas.

Po dvejų metų su Vice apžvalgininku susisiekė kitas nežinomas asmuo. Naudodamas saugią pranešimų siuntimo programą, jis siuntė nuorodas į žiniasklaidos straipsnius apie nusikalstamas grupuotes, užsiimančias kokaino prekyba. „Kad būtų aišku apie ką kalbama, čia minimi už MPC stovintys žmonės“, – pranešė jis.

Vėliau Coxas sužinojo, kad grupės lyderiai ir MPC savininkai yra broliai Jamesas ir Barry Gillespie. Šių metų vasarį policija paskelbė Hugheso, kuris buvo su Koku jo nužudymo metu, ir dar keturių žmonių, tarp kurių buvo broliai Gillespie, paiešką.

Bendrovės savininkų sugauti nepavyko, tačiau MPC nutraukė veiklą. Škotijos kovos su organizuotu nusikalstamumu ir terorizmu policijos departamentas jau kreipėsi į Jungtinių Valstijų kovos su narkotikais departamentą dėl pagalbos nustatant brolių Gillespie vietą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 267

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. Mafija nemirtinga    -  2019-10-25, 08:22

    .. mafija žino ką daro ir kam daro. Ne tai kaip mes. Perkame telefonus kuriuos kiaurai pasiklausyti gali visų valstybių spectarnybos. Reikia pas MPC pirkt.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Mantas    -  2019-11-28, 16:36

    Turėjau ir aš tokių bairių pas save. Pavardžių geriau neminėsiu. Teko susipirkt ir įrangas įvarias, tokias kaip kameros ir pasiklausymo įrangos blokatoriai. Jei prireiktų tokių daiktų ir jums ar net privataus detektyvo paslaugų čia ieškokite

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Laukiu ŠS šulo fantomaso rašinėlio šia tema....

Gal tai karo uz demokratija viena is priežasčių?...

Rusija, net linkėdama blogo Lietuvai (o tai netiesa), neturėtų daryti nieko. Mes patys tarpusavyje gerkles...

Tai mes bet kuriuo atveju ten liksim :) Klausimas tik kokio dydžio šukės bus ir...

Niekas nenori mirti...

Vakarai nurodo Kiniją ir Rusiją kaip savo strateginius priešininkus, tačiau ekonominiai Vakarų rodikliai kur kas...

Išpuoselėtas šunsknukis, už jo interesus mėsai tinka bet kokio amžiaus....