infa.lt

„Iškart užmušinėkite“. JAV pinta gyvatgalvės žuvys iš Tolimųjų Rytų

18 spalio
21:25 2019

Gyvatgalvės labai rajos ir gali judėti sausuma | USGS

JAV Džordžijos valstijos laukinės gamtos kontrolės tarnyba perspėjo gyventojus, kad į valstiją pateko gyvatgalvės žuvys, žinomos kaip gyvatgalvės, ir kurios, su jomis susidūrus, turėtų būti nedelsiant užmuštos ir pageidautina užšaldytos, o apie tai pranešta valdžios institucijoms, rašo BBC

Gyvatgalvės yra kilusios iš Tolimųjų Rytų – iš Kinijos ir Rusijos, kur gyvena Amūro upėje. Ši žuvis taip pat paplitusi Korėjos pusiasalio vandens telkiniuose.

Gyvatgalvėms būdingas neįtikėtinas apetitas ir savybė kvėpuoti sausumoje, per kurią jos šliaužia kaip gyvatės. Sausumoje jos gali išgyventi iki keturių dienų.

Šių žuvų jau buvo atrasta kitose valstijose. Kai kas jas vadina gėlavandeniu tanko ekvivalentu, nes jos ryja viską, kas pasitaiko jų kelyje.

Šios žuvys turi didžiulius žandikaulius, didelius dantis ir gerai jaučiasi sausumoje, peršliauždamos nuo ežero iki ežero ar upės.

JAV jos pasirodė atskiruose vandens telkiniuose prieš kelis dešimtmečius, tačiau pastaruoju metu ėmė plisti po vis platesnę teritoriją.

Spėjama, jog kai kurie amerikiečiai jas laikė namuose akvariumuose, o vėliau, įvertinę, kad turi reikalų su plėšrūnėmis, pradėjo jas nuleisti į kanalizacijas ir tvenkinius, kur jos prisitaikė prie vietos sąlygų ir ėmė veistis.

Šių žuvų importas ir gabenimas buvo uždraustas federaliniu lygmeniu jau 2002 m., Tačiau nepaisant draudimo, jos rastos jau 15 valstijų.
Svetimšalio medžioklė

Džordžijos valstijos vyriausybė ragina visus, kam pasitaikys gyvatgalvės, jas naikinti ir nedelsiant sudėti į šaldiklį, kad žuvys tikrai neatsigautų.

Šios žuvys ryja mažus gyvūnus, kitas žuvis, kartais moliuskus ir, kiek mums žinoma, net roplius ir gali smarkiai pakenkti vietinei faunai.

Gyvatgalvės ilgis gali siekti 80 cm | FWS

Džordžijos valstijoje vietos gyventojas žvejojo tvenkinyje, kai pagavo nepažįstamą žuvį. Jis ją nufotografavo ir paleido atgal į tvenkinį.

Bet vėliau žveją ėmė kankinti abejonės, ir jis parodė nuotraukas vietiniams biologams.

Jie iškart nustatė, su kuo turi reikalą, ir tvenkinyje prasidėjo svetimšalio medžioklė.

Biologams pavyko sugauti pusės metro gyvatgalvę ir keletą mažų.

Kadangi žuvys be didelių sunkumų keliauja sausuma, mokslininkai atidžiai tiria kaimyninius upelius, tvenkinius ir pelkes, tačiau iki šiol neaptiko jokių jos buvimo požymių.

Iki 2002 m. gyvatgalvės buvo auginamos Arkanzaso valstijoje, nes kai kuriose nacionalinėse virtuvėse jos laikomos delikatesu.

Mokslininkai bando sudaryti gyvatgalvių paplitimo žemėlapį, kad suprastų, kaip geriausia su jomis kovoti.

Šios žuvys jau buvo aptiktos Niujorko Centriniame parke, Merilande, Bostone, Kalifornijoje, Floridoje, Šiaurės Karolinoje ir kitose vietose.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 1 826

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Klemensas petrus    -  2021-09-30, 05:50

    Tai skaniausia žuvis,aš jas sugaunu mažiausiai kas savaite,darau žuvies kotletus,darau kepta su šuba,kepu paprastai ant sviesto,o kartais orkaiteja…tiesiog delikatesas…norėčiau rūkyti,bet neturiu rukilkos…esu sugavęs vidutiniškai po nuo 2,5-3,5kg.gyvenu ir gaudau Floridoje.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...