infa.lt

JAV įvedė sankcijas Turkijai

15 spalio
10:10 2019

youtube kadras

JAV įvedė sankcijas asmenims, kaip teigiama D.Trumpo pasirašytame įsakyme, kurie „trukdo nutraukti karo veiksmus Šiaurės Sirijoje“, kur Ankara praėjusią savaitę tęsė karinę kampaniją prieš kurdų pajėgas, praneša euronews.

Remdamiesi dokumentu, atitinkami JAV departamentai nustatė ribojančias priemones Turkijos gynybos ministerijai ir Energetikos ministerijai.

Be to, buvo padidinti importuojamų Turkijos prekių, įskaitant plieną, tarifai ir sustabdytos derybos dėl dvišalės prekybos ir ekonominio bendradarbiavimo.

JAV viceprezidentas Michaelas Pence’as spaudai sakė: „JAV reikalauja Turkijos išvesti kariuomenę ir nedelsiant nutraukti ugnį. Mes raginame nedelsiant pradėti derybas su kurdų ginkluotosiomis pajėgomis, kad būtų nutrauktas karinis smurtas”.

Pasak Europos diplomatijos vadovės, ES yra susirūpinusi dėl savo saugumo, nes būtent Sirijoje yra stovyklos, kuriose yra ISIS kovotojų, jų yra apie 12 tūkst., Iš jų 2 000 yra Europos piliečiai.

Štai ką ES vyriausioji įgaliotinė užsienio reikalams Federica Mogherini sakė per ES užsienio reikalų ministrų susitikimą Liuksemburge: „Mes manome, kad viena iš šio karinio konflikto pasekmių gali būti ISIS kovotojų pergrupavimas. Tai labai neramina, nes kelia grėsmę. Europos Sąjungos saugumui apskritai “.

ES šalys-narės nenustatė Turkijai ginklų embargo dėl jos karinės operacijos Sirijoje, tačiau nutarė koordinuoti ginklų tiekimo Ankarai politiką.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 84

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....