infa.lt

ISIL smogikams gali tekti susitikti su kur kas baisesniu priešininku, nei jie patys

05 lapkričio
01:01 2015

breitbart.com

specnazas

SERGEI VENYAVSKY/AFP/Getty Images

„Islamo Valstybės (ISIL)” grupuotės smogikai – tikri „baimės pardavėjai“. Šios teroristinės grupuotės įtaka didele dalimi laikosi ypatingų sugebėjimų dėka kelti siaubą visiems, kas bandys stoti prieš ją.

Video filmukuose, kuriuos aktyviai platina ISIL internete, kuriuose galima pamatyti legionus išsirikiavusių eilėmis neatskiriamų bedvasių siluetų, pastoviai yra demonstruojamas begalinis laukinis žiaurumas, su kuriuo jie žudo savo priešus.

Nupjaunamos galvos, belaisviai deginami gyvi, minos-gaudyklės pririšimas prie kūdikio kūno siekiant pavaizduoti šauktiniams, kaip išsitaško į gabalus žmogaus kūnas sprogimo metu, belaisvių naikinimas po vikšrais ir panašiai – nėra tokio nužudymo būdo, kurio jie nepademonstruotų, siekdami pasisekimo savo „prekyboje baime“.

Tačiau, baimė visada gali pasirodyti abipusiai aštriu ginklu. Jėga sugebanti tai pademonstruoti tik ką pasirodė Sirijoje ir neužilgo pradės veikti. Praeityje šios jėgos atstovai jau taikė bauginimo būdus prieš islamo ekstremistus, beje, pakankamai efektyviai. Šiandien šie kovotojai pasiruošę vėl taikyti savo kraupią patirtį, tik šįkart jų baudžiamasis kalavijas nusileis ant ISIL sprando.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas neseniai davė įsakymą siųsti į Siriją karinį padalinį, esantį jo ypatingo pasitikėjimo ir pasididžiavimo objektu – rusų specnazą (ypatingos paskirties būrys). Ši grupė, aukščiausios klasės profesionali antiteroristinė jėga – „žudymo mašina“, apie kuria Rusijoje seniai žinoma, jog ji visada įvykdo jai numatytas užduotis.

Rusijos specialios paskirties dalinių atsiradimas susijęs su vienu teroristiniu aktu, įvykusiu prieš keletą dešimtmečių, kurį įvykdė viena musulmonų smogikų grupuotė.

Vokiečių mieste Miunchene, palestiniečių teroristai iš „Juodojo rugsėjo“ grupuotės, 1972 metų vasaros Olimpinių žaidynių metu, pagrobė ir nužudė vienuolika Izraelio sportininkų, ir vokiečių policijos karininką. Šis užpuolimas tapo priežastimi KGB vadovui Jurijui Andropovui duoti įsakymą specialaus padalinio, apmokyto kovai prieš terorizmą, sukūrimui

Po specialios paskirties pajėgų sukūrimo, pirmu laiku jos buvo naudojamos vidaus saugumo palaikymui. Tačiau po to, kai padalinys pirmą kartą buvo išsiųstas už šalies ribų, jis greitai išsikovojo niūrią ir kruviną reputaciją.

Lyginant su amerikiečių „Deltos“ būrio spec paskirties kariais, rusų specnazo pajėgos vadovaujasi kitais taktiniais orientyrais. Tuo metu, kai JAV ginkluotųjų pajėgų veiksmai visada turi atitikti tarptautinės teisės reikalavimus dėl karo veiksmų sausumoje, rusų specialios paskirties pajėgos, pradėdamos veikti tradiciškai atmeta „dorovinį kompasą“ kuo toliau. Tokiu būdu jie siunčia labai efektyvų ir suprantamą „kruviną“ signalą savo priešininkams.

Po to, kai 1979 metų gruodį Tarybų Sąjunga įsiveržė į Afganistaną, rusų specnazas gavo įsakymą vykdyti operaciją skirtą „režimo pakeitimui“. Aprengti afganų karine uniforma jie greitai užėmė strateginį vyriausybės pastatą Kabule. Prezidento rūmų užėmimo metu jie iki galo vykdė įsakymą sunaikinti visus afganus esančius tame pastate. Taip buvo nužudytas ne tik afganų prezidentas Hafizullah Amin kartu su savo drauge ir mažu sūnumi, bet ir visi tų įvykių liudininkai.

Rusijos specialios paskirties pajėgos vaidino juntamą vaidmenį Afganistane visą dešimties metų karo laikotarpį. Tačiau, savo reputaciją karių, pasiryžusių imtis bet kokių priemonių siekiant įvykdyti užduotį, jie užsitarnavo ir įtvirtino Libane.

1985 metų spalį, radikali grupuotė, atskilusi nuo islamistų organizacijos „Musulmonų brolija“, pagrobė keturis tarybinius diplomatus Beirute. Tuo metu, kai rusų specnazas atkeliavo į miestą, vienas iš tų diplomatų jau buvo nužudytas.

Kadangi, tradiciškai Maskvos politika nenumatė jokių derybų su teroristais, tokių pastangų nebuvo imtasi ir minimu atveju. Pasinaudoję savo informatorių tinklu rusai išsiaiškino, kokia būtent smogikų grupė įvykdė pagrobimą, o taip pat nustatė pagrobėjų asmenybes.

Žinodami smogikų vardus, tarybiniai specnazo kovotojai nedelsiant susirado jų šeimų narius ir paėmė juos įkaitais. Po to jie pradėjo nupjaustinėti įkaitų kūnų dalis ir siųsti jas smogikams. Šie siuntiniai buvo palydimi grasinimais, jog greitu metu seks nauji, dar baisesni.

Kai islamistai suvokė viso to, kas vyksta siaubą, išgyvenę tarybiniai diplomatai buvo tuojau pat išlaisvinti. Sekančių dviejų dešimtmečių eigoje, rusų diplomatai ramiai dirbo užsienyje, nebijodami tapti musulmonų teroristų užpuolimo aukomis.

Tačiau, 2006 metais Putinui teko vėl aktyvuoti spec paskirties būrių pajėgas, po to, kai jis sužinojo apie keturių Rusijos oficialių asmenų pagrobimą ir nužudymą Irake. Jis davė įsakymą, atitinkamai kuriam, visi dalyvavę šiame nusikaltime asmenys, nei daugiau, nei mažiau, turėjo būti sunaikinti. Kiekvienas smogikas, dalyvavęs minimame pagrobime, savo laiku buvo susektas ir nužudytas.

Rusijos jūrų pėstininkų specnazas taip pat niekada nebuvo labai skrupulingas rinkdamasis bauginimo būdus. 2010-aisias šiems kovotojams buvo tekę susidurti su Somalio piratais.

Veikdami iš savo laivo somaliečiai užgrobė rusų naftos tanklaivį. Rusijos jūrų pėstininkai šturmu užėmė tanklaivį, trumpo susidūrimo metu lengvai susitvarkė su piratais, paėmė juos į nelaisvę ir nuplukdė juos į jų pačių laivą. Po to kruopščiai visus surišo, o jų laivą užminavo. Grįžę į savo laivą jūrų pėstininkai susprogdino piratų laivą kartu su žmonėmis.

Nuo to meto nė vienas rusų laivas nebuvo užpultas piratų.

Rusijos specialios paskirties pajėgos ne kartą įrodė, jog sugeba pasiekti tokį patį prievartos lygmenį kaip ir ISIL smogikai.

Pradėję antžeminę karinę operaciją Sirijoje, rusų specnazas, kartu su savo Irano ir Sirijos kolegomis, sukurs informatorių tinklą, kurio pagalba identifikuos ISIL lyderių asmenybes, suseks juos ir sunaikins. Pagal galimybes, jie visi mirs smurtine mirtimi, kuri pilnai atitiks pagrindinę mintį-žinią, kurią jie adresavo pasauliui.

Jeigu arabų kalboje yra žodis „karma“, greitu metu jis bus pastovus svečias ISIL smogikų lūpose.

Autorius, James Zumwalt – amerikiečių jūrų pėstininkų atsargos papulkininkis, Vietnamo karo, amerikiečių įsiveržimo į Panamą ir pirmojo karo Persijos įlankoje dalyvis. Eilės knygų karo istorijos tematika, autorius.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 894

Žymos:

Atsiliepimų 5

  1. jonas    -  2015-11-05, 15:41

    ISIL jau seniai daro tą patį. Nustatinėja Asado karių asmenybes ir imasi prievartos prieš jų šeimų narius.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. jonui    -  2015-11-05, 17:04

    Tai nieko nuostabaus, juk negali tokie galvažudžiai neišnaudoti tokio veiksmingo būdo paveikti savo priešams. Tik skirtumas čia toks, kad valstybė turi kur kas didesnius resursus pasinaudoti šiuo būdu… Laikas parodys kaip čia bus.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. pastaba    -  2015-11-10, 21:17

    Citata:

    „JAV ginkluotųjų pajėgų veiksmai visada turi atitikti tarptautinės teisės reikalavimus dėl karo veiksmų sausumoje”

    Štai šitas autoriaus teiginys-visiška nesąmonė ir atviras melas: jankių ir NATO galvažudžiai jau seniai nepaiso jokios tarptautinės teisės ir atvirai vykdo karo nusikaltimus,taškydami bombomis beginklius civilius be jokių ceremonijų.

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Rimas    -  2015-11-12, 09:49

    Atkreipkite dėmesį komentatoriaus IP adresą 46.38.57.232 Rusijos federacija 🙂 https://www.virustotal.com/en/ip-address/46.38.57.232/information/

    Atsakyti į šį komentarą
  5. BR    -  2015-11-12, 17:03

    Matyt todėl taip ir plėšosi prieš JAV, kai iš tikro JAV bent jau išoriškai stengiasi prisilaikyt tarptautinės teisės. Bent išoriškai.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...