infa.lt

Lietuva vis negali atsikratyt „bananų respublikos” šleifo, kvestionuodama LAT sprendimą dėl Vijūnėlės dvaro

31 liepos
21:13 2019

Kęstutis Mažeika ir bananai

Grupė Seimo konservatorių ir buvęs valstietis Vytautas Bakas  kreipėsi į premjerą S. Skvernelį prašydami užkirsti kelią galimam „brutaliam Konstitucijos laužymui aukščiausiu lygmeniu”, bandant ignoruoti Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) nutartį dėl vadinamojo „Vijūnėlės dvaro“.

Čia reikėtų prisiminti, jog Lietuvos Aukščiausiasis teismas savo galutine ir neskundžiama nutartimi priėmė sprendimą nugriauti taip vadinamą „Vijūnėlės dvarą” kaip neteisėtą statinį.

Pirmadienį vykusiame Druskininkų miesto tarybos posėdyje buvo svarstomas klausimas – kaip įteisinti neteisėtą veiksmą – „Vijūnėlės dvaro” išsaugojimą, kas visai normalu atrodo „bananų respublikos” sąlygomis.

Kadangi normalu buvo kvestionuoti Aukščiausiojo teismo sprendimą, – tai pasirodė normalu po aptarimo ir kreiptis į šalies premjerą, buvusį teisėsaugos darbuotoją su kreipimusi, kuriame manipuliuojama situacija:

„Lietuvos Respublikos Vyriausybė ir Druskininkų savivaldybė turėtų aktyviai bendradarbiauti ir kompleksiškai spręsti susidariusią situaciją bei rizikų, kylančių iš Regionų apygardos administracinio teismo Kauno rūmuose nagrinėjamos administracinės bylos, taip pat Europos Žmogaus Teisių Teisme (EŽTT) nagrinėjamos bylos įvertinimo ir mažinimo“.

Valdžios kuluaruose (kai kas tą vadina „viešojoje erdvėje) prasidėjo derybos (kai kas tą vadina diskusija) apie galimą taikos sutartį (nors viskas jau sutarta ir nutarta) – esą nelegalus „dvaras” gali būti apeinant įstatymus ir ignoruojant teismo sprendimą „išsaugotas & įteisintas”. didžiam suinteresuotų pusių džiaugsmui.

Aplinkos ministras Kestutis Mažeika nepaneigė tokios galimybės, „kadangi (…) daug metų pastatas stovi”.

„Pirmiausiai nemaloniai stebina aplinkos ministro komentaras, suponuojantis galimybę priimti mistinį „galutinį sprendimą”, kuomet Aukščiausiojo Teismo priimta nutartis yra galutinė ir neskundžiama. Negana to, Druskininkų savivaldybės tarybos kreipimesi manipuliuojama būsimu Europos Žmogaus Teisių Teismo sprendimu, tačiau tas pats LAT yra pripažinęs, kad statinio nugriovimas, kaip neteisėtų statybų šalinimo priemonė, pripažįstamas proporcingu ir Europos Žmogaus Teisių Teismo jurisprudencijoje.

Todėl jau dabar kalbėti apie EŽTT nustatytą žalą ieškovams, tuo labiau ją prilyginti „Vijūnėlės dvaro išpirkimo kainai“, jei būtų pasirašyta taikos sutartis, yra mažų mažiausiai neteisinga. Kreipiamės į Ministrą Pirmininką, tikėdamiesi pastarojo veiksmų užkertant kelią šiam brutaliam Konstitucijos laužymui“, – pažymėjo A. Gedvilienė.

Tuo tarpu grupė Seimo narių, kaip pavyzdžiui, A. Skardžius, G. Kirkilas, P. Gražulis ir kiti, kartu su Druskininkų miesto savivaldybės taryba spaudžia ieškoti kitokių sprendimo būdų, siekiant minėtą statinį išsaugoti „visuomenės poreikiams”, ignoruojant Lietuvos Aukščiausiojo teismo neskundžiamą nutartį „nugriauti nelegaliai pastatytą „Vijūnėlės dvarą“.

Visa ši istorija prikišamai parodo, jog jokios valdžių atskirties Lietuvoje nėra, kaip nėra ir jokio suvokimo aukščiausiuose valdžios sluoksniuose apie tai, kas yra teisėtumas ir, kad jo turi laikytis visi.  Blogiausia, kad visa tai mato žmonės, iš kurių vėliau reikalaujama (kažkodėl) laikytis įstatymų, kurių nenori laikytis net patys juos išleidę įstatymų leidėjai.

Žinoma, tą mato ir užsienio investuotojai bei galimi partneriai, darantys savo išvadas apie politinės korupcijos lygmenį valstybėje.

Ir tikėtina, jog savo išvadose jie užsirašo – „Bananų respublika”.

medžiagą parengė LRS,lt ir infa.lt

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 233

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Myndė    -  2019-07-31, 22:39

    Geriausias būdas įrodyti, kad Lietuva vis tik ne bananų respublika – paskelbti pavardes tų, kieno parašai ant statybos leidimų – nes gi tokie buvo. Ir, aišku, paprašyti tų personažų už viską sumokėti. Betgi varnas varnui akies nekerta, žymiai paprasčiau garsiai pasipiktinti, epitetais pasisvaidyti, prieš rinkimus reitingus pasikelti…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....