infa.lt

Socialdemokratai apskundė Agnę Širinskienę dėl Seimo reputacijos žeminimo

11 liepos
14:29 2019

Aurelijus Veryga, Ramūnas Karbauskis, Agnė Širinskienė

Seimo Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcija kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją prašydama įvertinti Seimo narės Agnės Širinskienės elgesį dėl galimo Seimo nario priesaikos nesilaikymo – sąžiningai tarnauti Tėvynei, demokratijai – kai nesąžiningai siekdama išlaikyti politinę galią būdama Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos nare ir priklausydama šios partijos frakcijai perėjo į „Tvarkos ir teisingumo (Suverenios Lietuvos)“ frakciją.

„Valstybės politikų elgesio kodeksas įpareigoja Seimo narius laikytis politikų elgesio principų – tai yra sąžiningumo, kai politikas pareigas turi eiti sąžiningai ir laikytis aukščiausių elgesio standartų, turi vengti situacijų, kurios sukeltų visuomenės abejonių. O A. Širinskienės žingsnis ne tik kelia abejonių, bet yra akibrokštas moralės požiūriu visai visuomenei“, – sako Seimo Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos seniūnas Julius Sabatauskas.

Seimo Etikos ir procedūrų komisijai nurodoma, kad Seimo narės perėjimas į kitą frakciją dėl valdžios išlaikymo yra fiktyvus.

„Pati A. Širinskienė ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas viešai patvirtino, kad A. Širinskienė dalyvaus šios partijos frakcijos veikloje. Tuo metu formaliai ji tapo „Tvarkos ir teisingumo (Suverenios Lietuvos)“ frakcijos nare, dėl to ši frakcija gauna ne tik valdžios galias, bet ir papildomą finansinę naudą – seniūno, seniūno pavaduotojo, referentų etatus ir darbo užmokestį“, – sako socialdemokratas Algimantas Salamakinas.

Seimo Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos narių įsitikinimu, Agnė Širinskienė pasielgė nesąžiningai ir pateikė akibrokštą visuomenės priimtoms moralės normoms, tokiu būdu pažemindama ir viso Seimo reputaciją, dar labiau mažindama visuomenės pasitikėjimą Lietuvos parlamentu.

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos prašoma įvertinti Seimo narės A. Širinskienės veiksmus, kuriais buvo pažeistas Valstybės politikų etikos kodeksą, kuriame reikalaujama, kad politikas turi vengti situacijų, kai jo elgesys kenkia institucijos reputacijai ir autoritetui.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 416

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. Rasa    -  2019-07-11, 18:01

    Tai visi gali lakstyt po frakcijas, o vat Sirinskiene negali, matai.pasvajokit.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. :D:D:D    -  2019-07-12, 12:31

    staripsnio neskaičiau, nes pakako ir dviejų žodžių iš antraštės – ‘seimo reputacija’ :D:D:D
    Apie kokią seimo reputaciją kalbama? Jau daugybę metų, kaip mumijų šeiminėlė palaidojo seimo reputaciją.
    Kai nesenai anūkėlis lojo ant Gražulio irgi buvo juoko. Gaila nežinojau, kad toks nuostabus vaizdelis bus, tai bučiau iš anksto popkornu pasirūpinęs. Visas apsipūtojo, apsiseilėjo, kaip tikras jaunas snarglys.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....