infa.lt

Apple atsisako iTunes ir žada naują supergalingą kompiuterį

04 birželio
20:29 2019

Apple

Kompanija Apple jau paskelbė, jog jos medijos papildinys iTunes uždaromas, o jo funkcijas vykdys Apple Music, Apple Podcasts ir Apple TV, praneša BBC.

Gandai, jog Apple rengiasi uždaryti muzikos programą, paleistą 2003 metais, sklando jau seniai.

Kompanija pranešė, jog pilnai iTunes bus atsisakyta rudenį, kai išeis nauja Mac OS Catalina operacinės sistemos versija. Tuo tarpu visa nupirkta atsisiųsta ar kitaip išsaugota muzika išliks ir niekur nedings. Windows naudotojai apskritai nepamatys jokių su iTunes susijusių pasikeitimų.

Be to, vykstančioje pirmadienį San Chosė Pasaulinėje Apple kūrėjų konferencijoje (WWDC) buvo paskelbta apie naujas saugumo priemones: sukurtas naujas autorizacijos mechanizmas, kuris turės pakeisti papildiniuose autorizacijos funkciją per socialinių tinklų paskyras.

Galiausiai, WWDC buvo papasakota apie naują operacinės sistemos versiją, naujus Apple Watch modelius ir galingą stacionarų kompiuterį.

Saugumas

Apple

Apple paskelbė apie naujas saugumo priemones, pildydama pereitais metais duotą pažadą atrasti efektyvų kovos su naudotojų atsekamumu iš „Facebook“ pusės.

„Informacijos saugumas – fundamentali žmogaus teisė“, – pasakė pristatymo metu programinės įrangos departamento viceprezidentas Craig Federighi.

Pasak jo, nuo šiol papildiniai, kuriems reikalinga informacija apie naudotojo buvimo vietą, kiekvieną kartą prašys leidimo jai gauti, o nustatyti buvimo vietą pagal markerius, tokius kaip Wi-Fi ar Bluetooth signalus daugiau nebegalės.

Taip pat Apple įrenginių naudotojams bus pasiūlytas naujas autorizacijos mechanizmas pašaliniuose papildiniuose, kuris bus naudojamas vietoje funkcijos „prisijungti per socialinius tinklus“.

Šio mechanizmo pagalba naudotojas galės nuslėpti savo elektroninį pašto adresą nuo papildinio – Apple servisas sukurs „šalutinį“ adresą, iš kurio laiškai bus perduodami į tikrą naudotojo paštą.

„Naujienos apie Apple prisijungimą iššauks konkurentų nerimą, ypač pas industrijos gigantus“, – komentuoja leidinys CCS Insight.

„Egzistuojantys autorizacijos servisai suteikia būdą lengvai autorizuotis vieno ir to paties slaptažodžio pagalba visame tinkle. Asmeninių duomenų saugumas – tas faktorius, į kurį bus akcentuojama, siekiant sudaryti kontrastą su Facebook ir Google, – tvirtina ekspertas. – Tai marketingo instrumentas, kuris labai gerai tinka bendrai Apple pozicijai apie duomenų saugumą“.

iOS 13

Apple

Sekanti operacinė sistema iPhone telefonams iOS 13 skiriasi nuo ankstesniųjų vartotojo sąsaja ir visa eile naujų funkcijų.

Čia yra tamsus režimas, kurį pasirinkus programos veikia juodame fone, o „Apple Žemėlapiuose“ atsirado „virtualaus turo“ funkcija, panaši į „streetview“ funkciją Google žemėlapiuose.

Papildomai kompanija patobulino virtualias klaviatūras ir pridėjo naujas kalbas, o patarimai spausdinimui dabar veikia arabų, hindi, kinų, vietnamiečių ir 22 oficialiomis indų kalbomis.

Apple laikrodžiai

Apple laikrodžiai

Laikrodžiai Apple Watch taps labiau nepriklausomi nuo iPhone telefonų, – jie turės savo papildinių parduotuvę.

Naujų papildinių laikrodžiams tarpe – menstruacinio ciklo sekimo įrengin su maksimalaus vaisingumo dienų prognozėmis ir garso lygio stebėjimo programa, kuri praneša naudotojui, jei jis yra pernelyg triukšmingoje vietoje.

Mac Pro

Be viso kito Apple pristatė naują stacionaraus kompiuterio Mac Pro versiją, su 28 branduolių procesoriumi ir 6K raiškos retina monitoriumi, apie 40% viršijančiu dabartinio Mac monitoriaus išmatavimus.

Kompiuteris į pardavimų tinklą pateks rudenį, ir kainuos apie 6 000 dolerių be monitoriaus ir papildomų komplektuojančių dalių.

Jeigu naudotojas jau turi iPad’ą, – tai juo galima bus naudotis kai antru papildomu ekranu kompiuteriui.

Apie ką dar buvo pasakojama konferencijoje:

Funkcijos „atrasti mano telefoną“ ir „surasti mano draugus“ dabar galės atrasti bet kurį Apple aparatą, net tuo atveju, jei jis nebus prijungtas prie interneto.

Kompanija tvirtina, kad padėjo milžiniškas pastangas siekdama pagerinti žemėlapių detalizaciją atitinkamuose papildiniuose.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 164

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....