infa.lt

Seimo laikinųjų tyrimų komisijų reikalavimų nevykdantiems asmenims bus skiriamos baudos

07 gegužės
20:06 2019

paveikslėlis

Seimas po svarstymo pritarė Administracinių nusižengimų kodekso papildymo projektui Nr. XIIIP-1998(3), kuriuo siūloma taikyti baudas Seimo laikinųjų tyrimų komisijų teisėtų reikalavimų nevykdantiems asmenims.

Kodekse siūloma įtvirtinti, kad asmenys, kurie Seimo laikinųjų tyrimo komisijų įstatyme nustatyta tvarka privalo pateikti dokumentus, duomenis, informaciją, žinias ar kitą medžiagą, tačiau to komisijos reikalavimu nepadaro arba pateikia klaidingus ar tikrovės neatitinkančius dokumentus, informaciją ar duomenis, atsisako pateikti paaiškinimą, vengia atvykti į komisijos posėdį ar nevykdo kito teisėto komisijos reikalavimo, būtų baudžiami bauda:

asmenims – nuo vieno šimto penkiasdešimt iki šešių šimtų eurų, juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo trijų šimtų iki devynių šimtų eurų.

Numatoma, kad už pakartotinius pažeidimus asmenys būtų baudžiami nuo penkių šimtų penkiasdešimt iki devynių šimtų eurų, juridinių asmenų vadovai ar kiti atsakingi asmenys – nuo aštuonių šimtų penkiasdešimt iki penkių tūkstančių eurų baudomis.

Projektui po svarstymo pritarė 54, prieš balsavo 30, susilaikė 14 Seimo narių.

Gabrielius Landsbergis | © infa.lt

Projekto aiškinamajame rašte pažymima, kad Seimo laikinųjų tyrimo komisijų įstatymo 4 straipsnio 1 dalies 4 punkte yra įtvirtintos Seimo laikinosios tyrimo komisijos (toliau – Komisija) teisės kviesti į Komisijos posėdžius kitus asmenis ir prašyti juos Komisijos tiriamu klausimu pateikti pranešimus, paaiškinimus, informaciją ar duomenis raštu ar žodžiu.

Gabrielius Landsbergis: „Paklauskite Jevgenijos Markovnos“ (į posėdį nevyksiu)

Lietuvos Respublikos Seimo laikinųjų tyrimo komisijų įstatymo 4 straipsnio 3 dalyje nustatyta, kad 4 straipsnio 1 dalies 4 punkte nurodyti asmenys įspėjami dėl administracinės atsakomybės už Komisijos reikalavimų nevykdymą.

Tačiau įsigaliojus Administracinių nusižengimų kodeksui, jame nėra nustatyta išbaigto mechanizmo taikyti administracinę atsakomybę į Komisijos posėdžius neatvykusiems (arba atsisakiusiems atvykti) tinkamai kviestiems asmenims, taip pat asmenims, nevykdantiems kitų teisėtų Komisijos reikalavimų.

infa.lt nori priminti, jog šių Seimo iniciatyvų su baudomis priešistorė buvo Gabrieliaus Landsbergio ir jo žmonos Austėjos Landsbergienės atsisakymas atvykti ir atsakyti į Seimo laikinosios komisijos klausimus dėl didelės vertės turto, įvertinto 1.5 mln eurų pardavimo, esą už 1 eurą.  Tada Gabrielius Landsbergis pareiškė, jog ši Seimo iniciatyva skirta „nubausti Landsbergiams” ir atsisakė atsakyti į komisijos klausimus, kaip galimai neteisėtai užduodamus.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 209

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....