infa.lt

Panika dėl 5G ryšio Šveicarijoje. Bijomasi pavojingos spinduliuotės

28 balandžio
16:09 2019

Šveicarija tapo trečiąja šalimi pasaulyje, po Pietų Korėjos ir JAV, kur pradėta teikti penktos kartos mobilaus ryšio paslaugas – 5G.

Tačiau, REUTERS duomenimis, apie pusė šalies gyventojų mano, jog naujojo tipo ryšių antenos gali būti pavojingos.

Šalies ministrų kabinetas nurodė federalinei gamtos apsaugos agentūrai nuolat matuoti taip vadinamos nejonizuojančios radiacijos lygį, vertinti jos rizikas ir reguliariai informuoti visuomenę apie savo išvadas.

Vasario mėnesį federalinė ryšių agentūra 5G ryšio paslaugos aukcione išdalino trims operatoriams – Salt, Sunrise ir Swisscom – naujos kartos dažnius, kas bendroje sumoje buvo įkainota 380 mln šveicariškų frankų.

Vien tik Ewisscon žada iki metų pabaigos visus norinčius šveicarus aprūpinti nauju ryšio standartu.

5G tinklais bus galima valdyti „daiktų internetą“, kadangi technologija numato padidinti duomenų perdavimo greitį 10-20 kartų. Pavyzdžiui, aukštos kokybės (HD) filmą su nauju standartu bus galima atsisiųsti maždaug per 1 minutę.

Tuo tarpu grupė elektromagnetinio lauko fizikų, skeptiškai vertinančių naują mobilaus ryšio standartą, sukūrė saitą EMF-scientist.org.

Dar 2015 metais jie publikavo pranešimą spaudai, pasak kurio, mobilūs siųstuvai gali padidinti vėžio riziką, ląstelių stresą ir daryti griaunamąjį poveikį genams, o taip pat bukinti atmintį ir žmonių sugebėjimus mokytis.

Jų ataskaitoje, paskelbtoje praėjusiais metais, yra liudijimai to, kad paveikus spinduliuotei žiurkėms vystosi širdies vėžys.

Amerikiečių kovos su vėžiu bendruomenė, atvirkščiai, išstudijavo tyrimų apie mobilaus ryšio įtaką žmonėms metaanalizę ir nerado vėžio susirgimų padidėjimo rizikos esant aktyviam mobilaus ryšio naudojimui.

Tą patį patvirtina ir jų britų kolegos, teigdami, kad silpnos radiacijos nuo bokštų ir telefonų nepakanka tam, kad būtų suardyti cheminiai ryšiai DNR molekulėse, kas galėtų išprovokuoti vėžinius auglius.

Tuo tarpu Kinija rengiasi tapti ketvirtąja šalimi pasaulyje su naujuoju ryšio standartu jau artimiausiais mėnesiais.

Kitas nuogąstavimų kampas susijęs jau su pačiais operatoriais: pavyzdžiui kinų kompanijai Huawei nebuvo leista patekti į Korėjos ir JAV 5G tinklą, dėl saugumo sumetimų.

Sausio mėnesį amerikiečių valdžia apkaltino Huawei pramoniniu špionažu ir sukčiavimu. Pačioje kompanijoje tvirtinama, jog ji nepriklauso Kinijos valdžiai, nėra jos kontroliuojama ir nėra jos įtakoje.

Visi šie dalykai nedaro įtakos žmonių, turinčių ar manančių kad turi kitų įrodymų, baimei. Ir stebėtis neverta – verslas ir šalių valdžia ne kartą apgaudinėjo savo piliečius vardan savo asmeninės naudos, todėl dabar pasitikėjimo lygmuo šiais institutais gan žemas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 1 592

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Algirdas    -  2019-04-28, 18:18

    Dar kovo mėnesį 4 Šveicarijos kantonai, Geneva, Vaud, Jura, Neuchatel, paskelbė nutarimus draudžiančius instaliuoti 5G tuose kantonuose. Tuose kantonuose gyvena 18,1% visų Šveicarijos gyventojų. Valstybės valdomas „Swisscom” tiesiog nusispjovė į šių kantonų valdžios nutarimus ir pradėjo 5G instaliaciją savavališkai. Sakykit, kaip vadinama tokia padėtis kai įstatymas privačiam verslui draudžia užsiimti kažkokia veikla dėl to, kad tokia veikla kenkia žmonių sveikatai, o privataus verslo (šiuo atveju tai valstybės valdoma įmonė!) įmonė vis tiek užsiima minėta veikla, o jos vadovai išvengia teisinių pasekmių?
    Man nusišvilpt, aš jokių įstatymų šiaip ar taip nepripažįstu, o jums kaip? Manding tai turėtų būti įstatymų neveikimas, o jeigu taip tai Šveicarija nėra teisinė valstybė.
    Citata iš straipsnio: „Vien tik Ewisscon žada iki metų pabaigos visus norinčius šveicarus aprūpinti nauju ryšio standartu.” Man įdomu ar bent kas nors iš skaičiusių šį straipsnį suprato ką tas sakinys, iš tiesų, reiškia? Visus norinčius? Sakysim pusė šveicarų nemato 5G grėsmės savo sveikatai ir norėtų naudotis tuo ryšiu. Sakysim. Norėčiau paklausti, ar sumontavus antenas 50 metrų atstumu nuo visų norinčiųjų naudotis 5G ryšiu namų, ar tiems kurie to ryšio nenori jokio poveikio sveikatai nebus???? Suvirškinkit informaciją kol dar tas 5G nesuvirškino jūsų smegenų likučių. Dėl, taip vadinamų straipsnyje minimų, tyrimų. Jie nuliniai, jų nėra. Dar nėra atlikta jokių galiojančių tyrimų ir net neketinama tokių atlikti. Užtai JAV ketiną į kosmosą paleisti 20000 palydovų 5G ryšiui užtikrinti. Iš esmės tai reiškia radiaciją visame žemės rutuly nuo kurios nežinia kur slėptis. Tikriausiai esate savęs klausę kodėl skiepai suleidžiami tiesiog į raumenis apeinant natūralią žmogaus apsaugą-odą? Ką gi, 5G spinduliuotės milimetrinės bangos turi lygiai tokią pačią savybę-prasiskverbia pro odą. Skiepų vis dar galima atsisakyti, o kaip atsisakyti 5G? Taigi virškinkit informaciją ir kreipkit dėmesį jei matysit darbininkus pjaunančius medžius jūsų gyvenamoje vietoje. 5G milimetrinės bangos sunkiai praeina pro medžius. Sodinkit.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...