infa.lt

Seimas sustiprino transliuojamos audiovizualinės informacijos cenzūrą

26 balandžio
14:34 2019

paveikslėlis

Nuo šiol, valdžia, remdamasi savo „ekspertų” rekomendacijomis galės nustatyti, kokias TV laidas jūs galite matyti, o kokių ne. Jums pasirinkimo čia jau nebebus, nežiūrint į „laisvos rinkos” dėsnius, skelbiančius, kad klientas pats pasirenka sau „prekę”. Šiuo atžvilgiu prekę parinks „kompetentingo organai.

Seimas priėmė Visuomenės informavimo įstatymo pataisas (projektas Nr. XIIIP-3118(2), kuriomis siekiama perkelti į nacionalinę teisę Direktyvos nuostatas, susijusias su laisvo visuomenės informavimo audiovizualinėmis priemonėmis paslaugų priėmimo iš kitų Europos Sąjungos valstybių narių ir Europos ekonominės erdvės valstybių apribojimu. Už naujas nuostatas baldavo 78 Seimo nariai, susilaikė 12 parlamentarų.

Priimtais pakeitimais nuspręsta, kad iš ES valstybių narių, Europos ekonominės erdvės valstybių transliuojamų ar retransliuojamų arba internete platinamų televizijos programų ar atskirų programų, kai perduodama tik atskira programa, ar užsakomųjų visuomenės informavimo audiovizualinėmis priemonėmis paslaugų kataloguose esančių programų laisvas priėmimas Lietuvos Respublikoje galės būti laikinai sustabdomas:

  • kai šiose programose pažeidimas (kurstoma neapykanta, tyčiojimasis, niekinimas, kurstoma diskriminuoti, smurtauti, fiziškai susidoroti su žmonių grupe ar jai priklausančiu asmeniu dėl amžiaus, lyties, lytinės orientacijos, etninės priklausomybės, rasės, tautybės, pilietybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, negalios, tikėjimo, įsitikinimų, pažiūrų ar religijos pagrindu) per paskutinius 12 mėn. buvo padarytas bent du kartus;
  • kai Komisija raštu pranešė paslaugų teikėjui, jurisdikciją turinčios ES valstybės narės ar Europos ekonominės erdvės valstybės atsakingai institucijai ir Europos Komisijai (EK) apie įtariamus pažeidimus ir apie priemones, kurių Lietuvos radijo ir televizijos komisija (Komisija) ketina imtis, jeigu tokie pažeidimai pasikartos;
  • kai Komisija visuomenės informavimo audiovizualinėmis priemonėmis paslaugų teikėjui suteikė teisę duoti paaiškinimus ir būti išklausytam dėl įtariamų pažeidimų ir priemonių, kurių ji ketina imtis, jeigu tokie pažeidimai pasikartos;
  • kai konsultuojantis su jurisdikciją turinčios ES valstybės narės ar Europos ekonominės erdvės valstybės atsakinga institucija ir EK nepavyksta susitarti abipusiu sutarimu per vieną mėnesį nuo pranešimo gavimo EK dienos.

Programų laisvas priėmimas taip pat galės būti laikinai sustabdomas, kai jose nustatomas sunkus ir rimtas pažeidimas (skleidžiama karo propaganda, kurstomas karas) per paskutinius 12 mėn. jau buvo padarytas, o Komisija (be kitų atliekamų veiksmų) gavo iš nacionalinį saugumą užtikrinančios ar kitos kompetentingos institucijos informaciją, kurią įvertinusi nustatė, kad įtariamas pažeidimas kenkia ar kelia rimtą ir didelį pavojų visuomenės saugumui, įskaitant nacionalinio saugumo ir gynybos užtikrinimą.

Skubiu atveju, ne vėliau kaip per vieną mėnesį nuo įtariamo pažeidimo dienos, Komisijai sudaryta galimybė laikinai sustabdyti laisvą programų priėmimą Lietuvos Respublikoje ir nesilaikant įstatyme nurodytų sąlygų.

Tačiau tokiu atveju Komisija apie taikomas priemones turės kuo greičiau pranešti EK ir ES valstybės narės ar Europos ekonominės erdvės valstybės, kurios jurisdikcijai priklauso visuomenės informavimo audiovizualinėmis priemonėmis paslaugos teikėjas, atsakingai institucijai, taip pat nurodyti priežastis.

infa.lt replika:

Kitaip tariant, komisija galės pati interpretuoti – ar jūsų transliuojami karo veiksmų kadrai yra karo kurstymas, ar tik dokumentika. Ar jūsų transliuojami musulmonų-imigrantų veiksmai bet kurioje ES valstybėje yra užslėptas skatinimas juos diskriminuoti, niekinti ir t.t., ar yra tik dokumentiniai kadrai. Komisija remsi s”ekspertų” nuomone, o kuo remsis ekspertai?

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 191

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. ieškantiems tiesos    -  2019-04-26, 18:03

    Visa oficiali žmonijos “istorija”-atviras melas:

    sunaikinta-tiesa.jimdo.com/blog

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....