infa.lt

Lietuva Ukrainai dovanoja šaudmenų už 255 000 eurų

10 vasario
19:49 2019

Vasario 6 d. LR Vyriausybė priėmė nutarimą, kuriuo Lietuva neatlygintinai Ukrainos gynybos ministerijai perduos trumpalaikį materialųjį turtą – šaudmenis. Bendra perduodamo turto vertė – 255 tūkst. eurų.

Jį sudaro Lietuvos kariuomenės nebenaudojami ir ateityje neplanuojami naudoti šaudmenys, skirti sovietinės gamybos lengviesiems šaulių ginklams – automatiniams šautuvams, kulkosvaidžiams.

„Turto perdavimas yra nuoseklios ir visapusės Lietuvos paramos Ukrainai jai stiprinant gynybinius pajėgumus dalis ir užtikrinant savo valstybės nepriklausomybę, suverenumą ir teritorinį vientisumą“,  – sako krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis.

Lietuva jau ir anksčiau yra perdavusi Ukrainos kariuomenei materialinę paramą ir karinės ginkluotės elementų.

Nuo pat Rusijos karinės agresijos Ukrainoje 2014 m. pradžios Lietuva politiškai palaiko Ukrainą, remia ją visomis įmanomomis ir teisiškai leidžiamomis formomis, įskaitant karinę paramą.

Tam pritaria ir Lietuvos gyventojai – praėjusių metų pabaigoje Krašto apsaugos ministerijos užsakymu atliktos visuomenės apklausos duomenimis, 64 proc. respondentų teigiamai vertina Lietuvos karinės paramos Ukrainai teikimą.

Be to, kartu su sąjungininkais Lietuva padeda Ukrainai reformuoti, rengti ir mokyti jos karines pajėgas. Lietuvoje gydomi ir reabilituojami sužeisti Ukrainos kariai.

Teikdama karinę paramą Ukrainai, Lietuva laikosi visų tai reglamentuojančių tarptautinių susitarimų ir konvencijų, ES ir nacionalinių teisės aktų.

Lietuvos kariuomenės perduodamas turtas gali būti naudojamas tik Ukrainos gynybos ministerijos ir jai pavaldžių institucijų šalies saugumui užtikrinti, krašto gynybai, dalyvavimui regioniniuose ir kolektyviniuose susitarimuose, Jungtinių Tautų Organizacijos Chartijos nuostatas atitinkančiai veiklai.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 89

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. anoniminis    -  2019-02-10, 19:57

    Juk tos kulkos smigs i tu paciu ukrainieciu kunus,kam zudyti zmones,tegul jie patys nors su lazdom kariauja,bet irgi ukrainietiskom.Prie ko cia mes.Ar jau duosim visiems,kas vienas kita zudo

    Atsakyti į šį komentarą
  2. b    -  2019-02-11, 09:00

    Visur rašo,kad „Lietuva”už ketvirtį milijono padovanojo šovinių.Čia prie tų ar iš tų 2,5% ginybai? Ir krašto apsaugos valdininkai niekur nerašo kiek tų šovinių ir kokio kalibro.Čia „auksinių šaukštų”didesnė sfera?

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Myndė    -  2019-02-11, 09:06

    Aš tai manau, kad verslūs chocholai tą paramą greitai ir tyliai parduos kokiems nors aborigenams Afrikoje. Geriausiu atveju, su „partneriais” iš LT pasidalins…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....