infa.lt

Socialdemokratas teikia pataisas įpareigosiančias premjerą per 15 dienų pasiūlyti ministrą

08 vasario
10:25 2019
Ramūnas Karbauskis ir Saulius Skvernelis

Gedimino Savickio (ELTA) nuotr

Seimo Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcijos seniūnas Julius Sabatauskas registruoja įstatymo pataisas, kurios įpareigotų Ministro Pirmininko pareigas einantį valstybės pareigūną laikytis atsakingo valstybės valdymo principo ir ne vėliau kaip per 15 dienų pateikti  Prezidentui naują ministro kandidatūrą.

Pataisos registravimo priežastis Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto narys J. Sabatauskas pristato šiandien 11 val. spaudos konferencijoje Seime (Spaudos konferencijų salė, II rūmai).

„Taip negali būti, kad Vyriausybės vadovas sugalvotų nuspręsti, kad Vyriausybė gali dirbti tik su dalimi jos narių. Įstatymais yra nustatyta – Vyriausybę sudaro Ministras  Pirmininkas ir ministrai.

Vadinasi, turi būti paskirti visų ministerijų vadovai, kolegialiai formuojantys ir priimantys Vyriausybės sprendimus, taip pat atsakingi už savo ministerijų įtakos sritis“, – sako J. Sabatauskas.

Seimo nariui nesuprantami premjero pareiškimai, kad kol kas iš viso neketina skirti aplinkos ministro.

Julius Sabatauskas

J. Sabatauskas | ve.lt nuotr

Juo labiau, kad ir ministro skyrimas nėra vienasmenis Ministro Pirmininko sprendimas. Ministrų kandidatūras, jų reputaciją ir kompetencijas vertina ir Prezidentė, prisiimdama atsakomybę už pateikiamą kandidatūrą, siūlomą į vienas aukščiausių šalies pareigybių – ministrus.

„Stebina ir Sauliaus Skvernelio vieši prisipažinimai apie nerimtus pakišimus, kai jau anksčiau jis teikė Prezidentei ministrų kandidatūras, pavyzdžiui, advokato Giedriaus Danėliaus į teisingumo ministrus, žinodamas, kad Prezidentė neskirs jo ministru.

Susidaro įspūdis, kad premjero postą Saulius Skvernelis išnaudoja ne tik rinkimų kampanijai pats kandidatuodamas į prezidentus, bet tiesiog ir savo asmeninėms ambicijoms ir užgaidoms tenkinti“, – sako parlamentaras.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 124

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...