infa.lt

Kodėl, pasak konservatorių, „prieštaringos reputacijos verslininkai”, finansiškai remia valstiečius?

21 sausio
17:50 2019

infa.lt montažas

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) nariai: Rasa Juknevičienė, Laurynas Kasčiūnas, Arvydas Anušauskas, Virgilijus Alekna, Juozas Olekas kreipėsi į NSGK pirmininką Vytautą Baką, prašydami, kad į artimiausią komiteto posėdį būtų iškviestas Vyriausybės nacionalinio saugumo komisijos pirmininkas ir Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus, reikalaujant pateikti išsamią informaciją, susijusią su valdančiąją partiją parėmusiais prieštaringos reputacijos su Baltarusijos režimu bendradarbiaujančiais Klaipėdos verslininkais, kurių įmonių veikla Vyriausybės komisijos pripažinta neatitinkančia šalies nacionalinio saugumo interesų.

„Praėjusiais metais specialioji Vyriausybės nacionalinio saugumo komisija pripažino verslininko Arūno Tumos kontroliuojamą krovinių ekspedijavimo geležinkeliais bei uosto krovos grupę „Kamineros grupė“ bei Igorio Udovickio kontroliuojamą bendrovę „Birių krovinių terminalas“ neatitinkančia šalies nacionalinio saugumo interesų. Dėl to strategiškai nacionaliniam saugumui svarbi valstybės įmonė „Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija“ nesuteikė leidimo joms plėstis uosto teritorijoje ir pernai nepasirašė dviejų valstybinės žemės nuomos sutarčių.

Todėl šokiruoja žurnalistų atskleisti faktai, kad žinodamas šią informaciją valstybinio jūrų uosto vadovas priima šių verslininkų aukas savo politiniams tikslams, o valdančioji partija ignoruoja savo pačios paskirtos vyriausybinės komisijos išvadas dėl šių verslininkų veiklos neatitikimo nacionaliniam saugumui“, – teigė NSGK pirmininko pavaduotoja R. Juknevičienė.

Pasak Seimo narių, įvertinant Vyriausybės nacionalinio saugumo komisijos nepalankias išvadas dėl minėtų verslo bendrovių, ir faktą, kad ši informacija nesutrukdė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai priimti paramą iš gana prieštaringos reputacijos verslininkų, tokia situacija gali kelti grėsmę nacionaliniam saugumui.

„Reikalaujame pateikti išsamią informaciją apie minėtos Vyriausybės komisijos sprendimo motyvus bei ketiname išgirsti uosto vadovo paaiškinimus, kodėl jis, žinodamas apie Vyriausybės komisijos išvadas, priima šių verslininkų finansinę paramą.

Ar normalu ir saugu valstybei, kad į susisiekimo infrastruktūrą dėl neatitikimo nacionaliniam saugumui negalintys investuoti prieštaringos reputacijos verslininkai be jokių kliūčių investuoja maksimalias pinigines lėšas į valdančiosios partijos politinę veiklą bei finansiškai remia strategiškai svarbios nacionaliniam saugumui įmonės vadovo rinkiminę kampaniją?“ – klausia NSGK komiteto narys A. Anušauskas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 131

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Iš tiesų, paskaičius galima taip pamanyti. Kita vertus, greta yra Kuolio tekstas apie tai, kas...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...