infa.lt

JAV patyliukais pažemino ES atstovybės diplomatinį statusą

09 sausio
14:08 2019

Donald Trump

Donaldo Trampo (Donald Trump) administracija nepastebimai pažemino Europos Sąjungos pasiuntinio Jungtinėse Valstijose diplomatinį statusą, praneša The Independent.

Kaip pažymima straipsnyje 28 šalių blokas iš tarptautinės organizacijos buvo pervertintas į šalį-dalyvę 2016 metais buvusio JAV prezidento Barako Obamos. Dabar gi, be jokių tą sekusių paaiškinimų, Vokietijos TV kompanija Deutsche Welle pranešė, jog šis statusas buvo nužemintas iki ankstesnės pozicijos.

Apie tai oficialiems ES atstovams tapo žinoma, tik kai pasiuntinys Vašingtone Davidas O’Sullivanas nebuvo pakviestas į atitinkamą renginį praėjusiais metais. „Mes nežinome tiksliai, kada jie priėmė tą sprendimą, todėl, kad jie sėkmingai pamiršo mums tą pranešti, – papasakojo ES atstovas interviu vokiečių žurnalistams metu. – Aš galiu patvirtinti, jog į tai nebuvo palankiai pažiūrėta Briuselyje“.

Kaip vienas iš ypač ilgai ėjęs diplomato pareigas Vašingtone O’Sullivanas galėjo tikėtis eilės pakvietimų vienas pirmųjų. Jo nuomone, statuso nužeminimas, tikėtina, įvyko spalį ar lapkritį. Tokių žingsniu D. Trampo administracija faktiškai atšaukia statuso paaukštinimą, suteiktą paskutinėmis B. Obamos buvimo JAV prezidento poste dienomis.

Tikėtina, jog tai tarp Europos diplomatų pažadins naujus įtarimus dėl D. Trampo amerikiečių vyriausybės priešiškumo sustiprėjimo Briuselio atžvilgiu, daro prielaidą britų leidinys.

Independent pabrėžia, jog dabartinis JAV prezidentas yra aktyvus Britanijos pasitraukimo iš ES šalininkas. 2016 metais jis pats pavadino save „misteriu Brexit“. Taip pat jis nuolatos periodiškai kritikuoja ES bloką už jo opoziciją prekybos su Amerika atžvilgiu, primena leidinys.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 107

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Konservatorių vykdomas manau korupcinis sandėris ir perleidimas mūsų krašto gynybos į privačias užsienio karo pramoninkų...

Manau, kad Anušauskas atsistatydino todėl, kad nesutiko su kažkokios milžinės karo kompanijos (kurios jis neįvardijo),...

Labai ačiū autoriui už pasidalinimą tomis mintimis, kurias savo galvose ir širdyse nešiojosi Universitetą kūrę...

Iš tiesų, paskaičius galima taip pamanyti. Kita vertus, greta yra Kuolio tekstas apie tai, kas...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......