infa.lt

Algimantas Rusteika. Rimtas požiūris į šeimą. Idėja Lietuvai

05 sausio
20:15 2019

Algimantas Rusteika

Reikia rauti piktžaizdes su šaknimis, pradėti nuo ištakų. Štai, sakot, smurtauja – o kodėl, kada buvo pradžia, ką valstybė padarė, kas kaltas? Kur artimos aplinkos profilaktika, po galais? Ar mokesčiai sumokėti?

Viskas labai juk paprasta. Nori tuoktis – prašom. Ateina socialiniai darbuotojai, patikrina sąlygas, užpildo galimų grėsmių aktus, nurodo privalomus pašalinti trūkumus ir terminus. Patikrina įvykdymą, pirkimo čekius, ar pakako pajamų, ar mokesčiai sumokėti.

Aišku, pajamų deklaracija – ar gali pragyventi – ir vėlgi, ar mokesčiai sumokėti? Ir automatiškai, be jokios abejonės – patikrinimas, iš kur pajamos mokesčiams sumokėti ir ar nuo jų mokesčiai sumokėti. Suprantama, visos paslaugos mokamos, jas teikia nevyriausybinės organizacijos FNTT nustatyta tvarka. Peržiūrimos banko išklotinės už 3 metus.

Tada – sveikatos patikra. Ar reprodukcinės galios pakankamos, ar visi skiepai padaryti, ar ne psichinės sveikatos centro įskaitoje ir kiek išgeri – tai kiekvienam aišku. Psichologinis suderinamumo testas ir seksualumo poreikių anketa, ar požiūris į socialines lytis atitinka PSO rekomendacijas, pažyma iš LGBT. Jei pavyksta viskas – išduoda atitinkamą pažymą, jei ne – socialiniai mokymai ir pradėti iš naujo už atitinkamą žyminį mokestį. Atliekama vienkartinė PAY PAL mokėjimų kontrolė.

Po to patikra VSD. Feisbuko įrašų ir komentarų peržiūra. Ar nesimpatizuoja Rusijai, kaip žiūri į Donbasą, ar nedalyvavo Garliavoje, žemės referendūūūme ir kaip kalba apie konservatorius, ar skaito Delfi ir žiūri LRT. Patikrinami ir artimiausi pirmos eilės giminaičiai bei visokie susiję asmenys. Savaime aišku, jų pajamų ir turto deklaracijos, ar mokesčiai sumokėti.

Ir tada, jei pavyksta, aišku kiekvienam – į kursus! Kodėl visą biznį atiduoti kunigėliams, kurie seniai organizuoja kursus norintiems turėti tuoktis, nors patys nei šeimos, nei žalio supratimo apie ją neturi? Pozityvios šeimos, pozityvaus sekso, pozityvios tėvystės, motinystės ir vaikystės. Testai ir licenzijuoti sekso treneriai mokami, paslaugas teikia nevyriausybinės organizacijos poįstatyminių aktų nustatyta tvarka. Sumokami mokesčiai.

Išlaikius egzaminus ir testus, išduodamas diplomas, galiojantis vienerius metus. Per nurodytą terminą nesusituokus, įgūdžiai prarandami ir turi būti ta pačia tvarka atnaujinami. Susituokus socialiniai darbuotojai nuolat savo iniciatyvą pagal patvirtintus grafikus arba pagal operatyvinę informaciją atlieka patikras vietose, neatitinkančius nustatytų reikalavimų sutuoktinius paima ir atiduoda globėjams. Tokiu atveju privalomai vykdomas mokestinis patikrinimas.

Norint turėti vaiką, pildomas nustatytos formos prašymas (galima internetu per elektroninę bankininkystę) ir visos nurodytos sąlygos patikrinamos iš naujo. Papildomai organizuojami seksualinio suderinamumo ir genetiniai testai, pozityvaus nėštumo ir gimdymo technikos mokymai. Išlaikius egzaminus išduodamas diplomas, galiojantis devynis mėnesius. Patikrinamos mokesčių deklaracijos už pastaruosius 5 metus.

Įregistravus nėštumą, tikrinamos buitinės sąlygos su išvykimais į vietą, pradedama atvejo vadyba. Šeimoms, kurių mokesčiai sumokėti ir pajamos patikrintos, nevyriausybinės organizacijos teikia pagalbą ir atlieka kontrolinius reidus. Jeigu visos nustatytos sąlygos vykdomos pagal tvarkas, kūdikis registruojamas ir išmokama vienkartinė pašalpa. Sumokami mokesčiai.

Po to kontrolę perima kitos atitinkamos tarnybos nustatyta tvarka. Mokesčiai mokami lengvatiniai, be PVM.

Ir viskas, juk taip paprasta.

daugiau šio autoriaus straipsnių rasite čia

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 303

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Algirdas    -  2019-01-06, 01:19

    Nekuklus klausimukas: a kam mums ta santuoka? Ir be jos vaikai gimsta. Lygiai kaip ir valdžia. Ir be jos vaikai užauga.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Emigrantas    -  2019-01-06, 21:12

    Butu juokinga, jei nebutu taip liudna. Tokia tiesa, kad be valdzios isikisimo, tuoj net ir nusipers… negalesim- uzdes bauda uz oro tersima ir turesime isklausyti kursa apie tyro oro reiksme musu organizmams. Uz tam tikra mokesti, aisku. Ir kur dingo musu teises ir laisves, irasytos Konstitucijoje? Dabartinbe valdzia perspjauna bet kokius buvusius ir esamus diktatorius. Bet viskas vyksta iki tam tikro laiko: maziausia kibirkstele- ir suskris visi emigrantai i Lietuva tvarkos padaryti. Va, tada ir nuskambes Lietuvos vardas placiai pasaulyje-kaip vienos is nedaugelio uz laisve ir tiesa kovojanciu Europos saliu,kur demokratijos-nei kvapo. Ka gi, prekybininkai sako, jog net ir bloga reklama yra reklama. Ko nusibezdeje politikieriai siekia-ta ir gaus.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Laukiu ŠS šulo fantomaso rašinėlio šia tema....

Gal tai karo uz demokratija viena is priežasčių?...

Rusija, net linkėdama blogo Lietuvai (o tai netiesa), neturėtų daryti nieko. Mes patys tarpusavyje gerkles...

Tai mes bet kuriuo atveju ten liksim :) Klausimas tik kokio dydžio šukės bus ir...

Niekas nenori mirti...

Vakarai nurodo Kiniją ir Rusiją kaip savo strateginius priešininkus, tačiau ekonominiai Vakarų rodikliai kur kas...

Išpuoselėtas šunsknukis, už jo interesus mėsai tinka bet kokio amžiaus....