infa.lt

Mindaugas Puidokas kreipėsi į NATO Generalinį Sekretorių ir Parlamentinę Asamblėją dėl Seimo narės R. Juknevičienės pareiškimų

12 balandžio
19:35 2018

mindaugas puidokas

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos Seime atstovas NATO Parlamentinėje Asamblėjoje dr. Mindaugas Puidokas kreipėsi į NATO Generalinį Sekretorių Jensą Stoltenbergą (Jens Stoltenberg) ir NATO Parlamentinės Asamblėjos narius informuodamas, kad LVŽS, didžiausia į valdančiąją koaliciją Lietuvos parlamente įeinanti frakcija, vertina didelį NATO indėlį į taiką ir saugumą Europoje, o ypač Baltijos jūros šalių regione.

„Taikos ir saugumo regione kūrimą suprantame kaip abipusį NATO ir Lietuvos bendradarbiavimą bei įsipareigojimą. Dėl šios priežasties formuodami 2018 metų Lietuvos valstybės biudžetą mes dėjome pastangas, kad Lietuvos įsipareigojimas NATO sąjungininkams būtų įgyvendintas ir savo valstybės gynimui skirtume 2 procentus nuo BVP. Šiuo metu Krašto apsaugos ministerijai patvirtinti asignavimai sudaro 873 mln. eurų arba 2,01 proc. nuo BVP. Tai reiškia, kad lyginant su 2017 m. asignavimai išaugo 149,2 mln. eurų arba 20,6 proc. Per pirmuosius LVŽS kadencijos metus buvo stiprinami ir Lietuvos specialiųjų tarnybų, dirbančių nacionalinio saugumo užtikrinimo srityje, pajėgumai ir gebėjimas atremti nacionaliniam saugumui kylančias grėsmes. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga džiaugiasi, kad formuojant 2018 metų biudžetą pavyko tai padaryti ir tikisi, kad 2030 metais, palaipsniui keldama valstybės gynimui skirtas išlaidas, Lietuva krašto apsaugai skirs jau 2,5 procento nuo BVP“, – kreipimesi teigia M. Puidokas.

Kreiptis į NATO Generalinį Sekretorių, pasak gausiausios frakcijos Seime atstovo, paskatino kolegų iš NATO Parlamentinės Asamblėjos pastabos dėl R. Juknevičienės politiškai nekorektiškų ir neatsakingų tarptautinėje diplomatijoje pasisakymų apie Seimo rinkimus laimėjusią partiją, neva Seimo valdančiosios daugumos nariai yra nedraugiškų Lietuvai ir NATO jėgų atstovai.

„Aš, kaip Lietuvos Respublikos Seimo delegacijos NATO Parlamentinėje Asamblėjoje narys, esu nemaloniai nustebintas dėl to, kad jau sulaukiu ir savo kolegų NATO Parlamentinėje Asamblėjoje klausimų dėl p. Rasos Juknevičienės kaltinimų, kuriuos ji, kaip esu informuojamas, išsako susitikimuose su Parlamentinės Asamblėjos delegatais, keldama nepagrįstas abejones pasirinkta Lietuvos geopolitine kryptimi bei šalies patikimumu NATO struktūroje. Tokiais tikrovės neatitinkančiais p. Rasos Juknevičienės pasisakymais tiek Lietuvoje, tiek ir tarptautinėje bendruomenėje kuriama nepasitikėjimo Lietuvos politine valdžia ir nestabilumo atmosfera, platinama dezinformacija, kurstoma neapykanta“, – sako M. Puidokas.

Pasak jo, toks Rasos Juknevičienės, kaip NATO Parlamentinės Asamblėjos prezidentės, elgesys nesiremia aukštais elgesio standartais, kuriuos kelia NATO, diskredituoja NATO Parlamentinės Asamblėjos prezidento pareigas ir yra naudingas tik bendriems NATO ir Lietuvos priešams.

Jo teigimu, kreipimasis skirtas išreikšti didelį susirūpinimą, kuriuo norima atkreipti p. J. Stoltenbergo bei NATO Parlamentinės Asamblėjos narių dėmesį į Lietuvos Respublikos Seimo narės, NATO Parlamentinės Asamblėjos prezidentės R. Juknevičienės pasisakymus, kuriuose ji, nepaisydama Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos indėlio į Lietuvos krašto apsaugą ir nuoseklų įsipareigojimų NATO vykdymą, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą vadina prorusiška, kaltina darbu Rusijai, o šios valdančiosios partijos vadovus vadina Kremliaus agentais.

„Esu įsitikinęs, kad NATO Parlamentinės Asamblėjos prezidentės R. Juknevičienės pasisakymai jokiu būdu neatspindi NATO Parlamentinės Asamblėjos požiūrio į teisėtą Lietuvos Respublikos valdžią ir šalies indėlį į NATO stiprinimą“, – teigia M. Puidokas.

Dėl Seimo narės R. Juknevičienės pareiškimų LVŽS frakcijos Seime vadovas Ramūnas Karbauskis pirmadienį kreipėsi į Valstybės saugumo departamentą.

TS-LKD tuojau pat parengė atsakymą, pareiškusi, jog valdančiosios daugumos atstovas Mindaugas Puidokas diskredituoja Lietuvą (?):

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija smerkia Seimo valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos, Seimo NATO Parlamentinės Asamblėjos (PA) delegacijos nario Mindaugo Puidoko poelgį išplatinti laišką, kuris tiek savo turiniu, tiek pasirinktais adresatais diskredituoja Lietuvą mūsų NATO partnerių ir visos tarptautinės bendruomenės akyse, visoms NATO PA delegacijoms, taip pat NATO Generaliniam Sekretoriui. Tokį parlamentaro poelgį galima vertinti kaip informacinio karo prieš Lietuvą elementą, naudingą tik Kremliui.

TS-LKD frakcija kreipsis į Seimo Pirmininką, kad įvertintų susidariusią situaciją ir apie sprendimus informuotų visus adresatus, kuriems minėtas laiškas buvo išsiųstas.

„Pirmiausia norime pabrėžti, kad Seimo narė Rasa Juknevičienė NATO PA atstovauja visam Lietuvos Respublikos Seimui. Savo frakcijos atstovės patirtimi ir kompetencija visiškai pasitikime. Dar daugiau – Lietuvos parlamentarė buvo išrinkta NATO PA prezidente, o tai dar kartą patvirtino jos patikimą įvaizdį tarptautinėje bendruomenėje. Tokios situacijos mūsų delegacijų istorijoje dar nė karto nėra buvę, nors vidaus politikoje būdavo labai karštų ir sudėtingų diskusijų. Todėl mes smerkiame tokį Seimo nario M. Puidoko poelgį ir vertiname jį kaip Lietuvos diskreditavimą“, – pažymėjo TS-LKD frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 172

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...