infa.lt

Seimo narys Valerijus Simulik siūlo garbingą išeitį tiems, kas nebenori dirbti Seime

20 kovo
12:58 2018

Seimo kanceliarijos nuotrauka (aut. – D. Barysaitė)

Pirmalaikiai rinkimai

Šiandien, kovo 20 d., Seimas balsuos dėl siūlymo rengti pirmalaikius parlamento rinkimus. Tokį pasiūlymą įregistravo opozicijos atstovai motyvuodami, esą ilgiau šiandieninės sudėties Seimas dirbti nebegali.

Man, kaip Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkui, tikrai nejauku stebėti dalies savo kolegų kančią. Jaučiu pareigą ateiti jiems į pagalbą ir priminti Konstitucijoje įtvirtintas prigimtines žmogaus teises bei laisves. Pagrindinė iš jų – prievartinis darbas yra draudžiamas. Niekas neturi teisės versti kito žmogaus dirbti per prievartą.

Kita vertus, anokia paslaptis, kad opozicija pirmalaikių rinkimų trokšta jau nuo antrojo 2016-aisiais įvykusių Seimo rinkimų turo. Nuo tada, kai triuškinamai pralaimėjo tuos rinkimus. Pastarosiomis dienomis prie opozicionierių prisijungė dar keli parlamentarai, staiga praradę norą dirbti Seime. O gal tiesiog todėl, kad reikalauti priešlaikinių rinkimų nūdien tapo madinga ir populiaru.

Kaip bebūtų, kolegoms, kurie kankinasi ir vargsta, siūlau labai paprastą ir garbingą išeitį. Neverta kurti komisijų, registruoti projektų, kalbėti ir aimanuoti, plėšytis marškinius. Viską galima padaryti kur kas paprasčiau. Ir didvyriškiau.

Tereikia 71 Seimo nario sprendimo savanoriškai atsisakyti mandatų. Viskas: nebelieka daugumos, parlamentas nebegali priimti sprendimų, Vyriausiajai rinkimų komisijai nelieka nieko kito, kaip tik skelbti pirmalaikius rinkimus. Ne vėliau kaip po pusmečio.

Tad tie, kurie sako, kad darbas Seime tapo nebeįmanomas;

tie, kas mano, kad yra nepajėgūs atstovauti savo rinkėjams, įgyvendinti jų lūkesčius;

tie, kurie suvokia, kad Seime jie ne dirba, o tiesiog sėdi ir gauna algą;

tie, kuriems kančia eiti į parlamentą, dalyvauti komitetų ir komisijų posėdžiuose;

tie, kurie baiminasi įtakų, tikrų ir mistinių grupuočių spaudimo;

tie, kurie nesugeba, nepajėgia ar nebenori atlikti Konstitucijoje numatytų Seimo narių pareigų;

pagaliau tie, kuriems Seime gėda, nejauku, amoralu ir panašiai – turi puikią galimybę parodyti ir įrodyti, kad visos jų godos – ne dėl viešosios nuomonės, ne dėl viešųjų ryšių, ne pasiteisinimas, o nuoširdus rūpestis žmonėmis. Tad prašom – drąsiai pirmyn.

Priešingu atveju, jūsų raudos ir pagraudenimai neturi prasmės ir niekam nerūpi. Priešingu atveju, jūs tiesiog meluojate visuomenei. Jūs apsimetinėjate ir tiesiog drumsčiate vandenį. Puikiai suvokdami, kad jokių pasekmių nebus.

Ryžkitės, kolegos. Nuo Seimo iki Vyriausiosios rinkimų komisijos – vos kelios minutės. Parašote pareiškimą, komisija per kelias dienas jį patenkins – ir jūs laisvi.

Aš pirmalaikių rinkimų nepalaikau ir nepalaikysiu. Kaip ir dauguma mano kolegų iš valdančiosios daugumos. Dėl paprastos priežasties – mes nebijome atsakomybės ir darbo. Mes darome tai, ką ir turi daryti Seimo nariai.

Taip, gal ne visada pavyksta. Gal ne visada sprendimai teisingi, tačiau mes juos taisome. Gal ne visada sekasi taip greitai, kaip norėtųsi – tačiau mes einame pirmyn. Ne rypuojame, ne sabotuojame, ne mezgame politines intrigas, o dirbame.

Kaip šiandien pasakė Prezidentė – Seimas turi ieškoti dialogo ir užtikrinti valstybėje politinį stabilumą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 296

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....