infa.lt

Šis apsaugotas nuo įsilaužimo papildinys, įvertintas 5 mlrd dolerių, neparduodamas už jokius pinigus

15 gruodžio
01:10 2017
Pavel Durov

Pavel Durov, papildinio Telegram savininkas | Twitter nuotr.

„Netgi pusiau apsinuoginęs savo profilio fotografijoje Tinder’yje, kur jis tik ką atsirado, Pavel Durov mėgsta vaidinti neprieinamą“, – rašo Bloomberg.

„Aš neieškau nieko rimto ar nerimto, – įspėja potencialias mylimąsias rusų kovotojas už privataus gyvenimo neliečiamybę Dubajuje, kur jis bando, galų gale, apsistoti po kelionių po visą pasaulį trijų metų eigoje. – Aš tiesiog žaidžiu su papildiniu“.

„“33-ejų Durovas ilgai žaidė su technologijomis po to, kai buvo priverstas parduoti likusią pas jį stambiausio socialinio tinklo „VK“ dalį, Kremliui palankiam milijardieriui 2014 metais. Jo sukurtas šifruotas pranešimų papildinys, kurį jis tvirtina esant apsaugotu nuo įsilaužimo, jau turi 180 milijonų naudotojų, tame tarpe 40 milijonų vien tik Irane, ir pritraukia po pusę milijono naudotojų kiekvieną dieną“, – rašoma straipsnyje.

Ir, nors stambiausių konkuruojančių su juo projektų, tokių kaip WhatsApp ir Skype įkūrėjai galų gale juos pardavė, Durovas tvirtina, jog ir toliau atmes pasiūlymus pirkti jo papildinį, kuriuos jis gavo iš kai kurių žinomų Silikono slėnyje asmenų. Jis atsisakė juos atskleisti jų vardus, tačiau įvardino jų pasiūlytą už Telegram sumą nuo 3 iki 5 milijardų dolerių ribose, praneša leidinys.

„Net už 20 milijardų dolerių papildinys neparduodamas, – pasakė Durovas. – Tai garantija visam gyvenimui“.

Durovas pareiškė, jog pasirinko Dubajų iš dalies dėl jo zonos „be muitų“, kuri atitinka ir jo neribotos verslo laisvės filosofiją, ir jo pragmatišką poziciją.

„Tai principo reikalas, – pareiškė jis. – Daugelis žmonių vakarų pasaulyje nesuvokia, kiek mokesčiai apriboja jų galimybes. Jūs galite, galų gale, mokėti mokesčius lygius beveik pusei jūsų pajamų, kas iš esmės reiškia, kad jūs dirbate vyriausybei 180 dienų metuose, kas vėlgi – blogiau nei baudžiava, kai baudžiauninkas dirbdavo ponui tik dvi dienas į savaitę. Aš manau, jog sugebėsiu atrasti geresnius būdus panaudoti savo uždirbtus pinigus visuomenės gerovei“.

Jis tapo herojumi daugeliui rusų iš 2000-ųjų kartos, kai „patrolino“ FSB už šios institucijos reikalavimą pateikti „VK“ naudotojų duomenis 2011 metais, primena leidinys.

Tačiau Durovas vengia kalbų apie politiką. Pasak jo, jis neturi supratimo ar Rusija dalyvavo rengiant kibernetines atakas prie JAV demokratus, tačiau tiems, kas tai rengė, neabejotinai, nereikalingas valstybinis sponsorius.

„Aš galėjau tą padaryti tada, kai man buvo 12 metų, – pasakė jis. Tai nesudėtinga“.

Tačiau pagrįstą dirva kritikai sudaro politika, kurianti „beprotiškus, kvailus įstatymus“, kurie suteikia Rusijos vyriausybei naujas galimybes žmonių sekimui, pasakė jis. Tačiau, paskutinis dalykas kurio norėtų Durovas, pasak jo paties, – tai būti laikomas disidentu.

Iš tiesų egzistuoja likimo ironija, kuria mėgaujasi Durovas – vienas iš pačių uždariausių žmonių planetoje, – Putino darbuotojai Kremliuje ne tik naudoja jo užšifruotą tinklą, bet ir viešai jį giria, nors ir su jiems būdingais įspėjimais.

„Telegram labai patogus, – pareiškė per Telegram papildinį Putino spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas. – Mes naudojamės juo visuomeninei informacijai, tačiau ne asmeninei. Internetas niekur negali būti pilnai apsaugotas“.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 230

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...