infa.lt

Degalai pinga, bet ne degalinėse

19 spalio
01:00 2017

Kainų skirtumas tarp Vilniaus ir Kauno - Orlen Lietuva

Racionalaus pirkimo ir kainų palyginimo portalas pricer.lt spalio 12 dieną atliko kasmėnesinį degalų kainų tyrimą Vilniaus ir Kauno degalinėse. Spalio mėnesį, palyginus su rugsėju, degalų kainos neženkliai didėjo arba liko nepakitusios, stipriau augo tik suskystintų automobilinių dujų kaina.

Pricer.lt spalio mėnesio pigiausių degalų reitinge lyderiu išliko Kauno degalinė „Jozita“, kurioje, tiek benzino, tiek dyzelino, tiek suskystintų automobilinių dujų kainos – užfiksuotos mažiausios Vilniuje ir Kaune. Degalai brangiausi kainavo degalinėse “Orlen Lietuva“ ir „Circle K“.

Didmeninė benzino bei dyzelinio kuro kaina per pastarąjį mėnesį Lietuvoje mažėjo. Didmeninė benzino kaina vienkartiniams sandoriams už 1 litrą bendrovėje „Orlean Lietuva“ (2017 09 25- 10 12) nukrito nuo 1,004 iki 1 euro (http://www.orlenlietuva.lt/LT/Wholesale/Puslapiai/Produktu-kainos.aspx ). Didmeninė dyzelino kaina vienkartiniams sandoriams atpigo 0,5 %, nuo 0,916 iki 0,911 euro už 1 litrą. Pricer.lt analitikai pastebi, kad rugsėjį fiksuotas dyzelino didmeninės kainos padidėjimas (+4,2%) iš karto atsispindėjo kainose degalinėse ir nugulė ant vartotojų pečių, kur per mėnesį dyzelinas degalinėse pabrango nuo 1 iki 4 %. Pastarasis didmeninės kainos sumažėjimas, kol kas niekaip neatsispindi kainose galutiniam vartotojui. Tyrimo metu užfiksuota, kad daugelyje degalinių dyzelino kaina nesikeitė, o tos degalinės, kuriose dyzelinas kainavo pigiausiu, kaina- didėjo („Stateta“ + 2 %; „Jozita“ + 1,09 %, „Skulas“ +1,05 %).

degaliniu reitingas

Vyriausybės planuose – 2018 metais 2 centais didinti akcizą dyzeliniam kurui, o tai reiškia, kad didžioji dauguma vairuotojų dar plačiau turės atverti savo pinigines. Lietuvoje iš trijų Baltijos valstybių dyzelinu varomų autotransporto priemonių registruota daugiausiai – 67%.

Degalų kainų tyrimo metu mažiausia benzino kaina užfiksuota degalinėje „Jozita“, kur litras A95 oktaninio skaičiaus benzino be multifunkcinių priedų kainavo 1,04 euro, didžiausia – degalinėse “Orlen Lietuva“ ir „Circle K“, kur 1 litras A95 benzino kainavo po 1,166 euro. Palyginus pigiausią benziną su brangiausiu skirtumas siekia 12,4 euro centų, kas sudaro – 12 %.

Palyginus dyzelino kainas užfiksuota, kad skirtumas tarp pigiausiai parduodamo dyzelino ir brangiausio siekia net 14,6 %. Pigiausias dyzelinas buvo parduodamas Kaune, degalinėje „Jozita“ (0,93 euro), brangiausiai – Vilniuje, degalinėse „Orlen Lietuva“ ir „Circle K“ (1,066 euro).

Pigiausiai suskystintas automobilines dujas tyrimo metu nusipirkti galėjo taip pat kauniečiai, „Jozitoje“ jos kainavo 0,52 euro, kitose degalinėse kaina buvo vienoda ir siekė – 0,559 euro. Užfiksuota, kad nuo rugsėjo automobilinės dujos labiausiai pabrango degalinėje „Jozitoje“ + 6,2 %.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 233

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....