infa.lt

Vengrija – pasaulinė ultradešiniųjų irštva

28 rugpjūčio
01:05 2017
Viktoras Orbanas

REUTERS nuotrauka

„Neliberali demokratija“, uždaryta pabėgėliams, paskelbta Vengrijos premjero Viktoro Orbano, patraukia nacionalistus iš Europos ir JAV, rašo specialusis Le Monde korespondentas Vengrijoje Blaise Gauquelin.

Skaičiais šis reiškinys išlieka marginalus: jis atsirado prieš tris metus, kai vengrų premjeras ir nepriklausomybės šalininkas Viktoras Orbanas pradėjo teorinį savo „neliberalios demokratijos“ koncepcijos pagrindų kūrimą, o po to uždarė savo pasienį pabėgėliams, rašoma straipsnyje.

Ultra-dešiniųjų aktyvistų pagal savo politinius įsitikinimus, realiai gyvenančių Vengrijoje vargu ar susirinks daugiau, nei dvidešimt. Tačiau jų atvykimas į šią šalį su 10 milijonų gyventojų, esančią Europos Sąjungos nare nuo 2004 metų, noriai iškeliamas į priešakinį planą stambios patriotinės parlamentinės vengrų partijos „Jobbik“ parlamento nario padėjėjo, – judėjimo, kurį Prancūzijos „Nacionalinio fronto“ lyderė Marine Le Pen laiko pernelyg ekstremaliu, kad galima būtų su juo palaikyti ryšius.

Attila Laszlo yra sužavėtas tuo, jog „Karpatų baseinas“ – taip jis vadina pasienio rajoną – pristatomas pažadėtąja žeme baltajai rasei. Jis palankiai priima britus, amerikiečius ir skandinavus, atvykstančius čia tam, kad kartu su juo kovotų prieš „afrikiečių antplūdį“, praneša Le Monde žurnalistas.

Nick’as Griffin’as, buvęs Britanijos nacionalinės partijos (BNP) vadovas, yra asmeninis Laszlo draugas. Jis daugybę kartų su juo susitikinėjo, tęsia žurnalistas.

Švedijos leidėjas Daniel’is Freiberg’as turi visus intelektualo užmojus. Jis yra plačių pažiūrų žmogus:, kad amerikiečių alternatyvūs dešinieji, atsidūrę žiaurių įvykių sūkuryje Šarlotsvilyje (Virdžinijos valstijoje) rugpjūčio pradžioje, prisijungtų prie vienminčių esančių Senajame Pasaulyje, kad galima būtų suformuoti vieningą didelę transatlantinę politinę jėgą. Šio didžiulio „vikingo“, apsirengusio labai brangiu mėlynu kostiumu nuomone, pagrindiniu viso to mazgu galėtų tapti šlovingas Budapešto miestas, rašo straipsnio autorius.

Freiberg’as mano, tvirtina žurnalistas, jog jo gimtasis miestas Stokholmas „tapo košmaru“. „Kiekvieną dieną ten prievartaujamos moterys , marokiečių vaikai šlaistosi gatvėmis: tai trečiasis pasaulis“, – tikina jis. Jo žodžiai labai artimi tam, ką kalba Viktoras Orbanas, – Donaldo Trampo ir Vladimiro Putino šalininkas, rašoma straipsnyje.

Nors Orbanas, šalia politinio judėjimo „Fidesz“ vadovybės yra Europos liaudies partijos, kurios sudėtyje yra konservatyviosios Europos partijos, vicepirmininku, jis savarankiškai priima sprendimus migracijos, sąmokslo teorijų ir „didžiojo, vietinių europiečių pakeitimo imigrantais“, atvykusiais pagrindinai iš Afrikos, klausimais, tvirtina autorius.

Vengrijos premjeras pats mini „įsiveržimą“. Liepos 22-osios pasisakyme jis taip pat pasakė, jog neegzistuoja „kultūrinės tapatybės be stabilios etninės dedamosios“, ir pakvietė kovoti už tai, kad „Europa išliktų Europa europiečiams, prieš „biurokratus iš Briuselio“, „mediją“, „liberalius intelektualus“, kurie yra „globalizuotų verslo sluoksnių“ šalininkais ir „rengiasi perduoti Europos teritoriją naujajai Europai, – mišriai ir islamizuotai“.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 334

Žymos:

Atsiliepimų 8

  1. Julius    -  2017-08-28, 09:39

    Straipsnio (gal daugiau sakinių kratinio) pavadinimas lyg ir signalizuoja, kad ir „Infa” jau darosi liberalkomunistų irštva. Negi tikrai?

    Atsakyti į šį komentarą
  2. peleda    -  2017-08-28, 15:47

    Tai ir aš pastebebiu.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. peleda    -  2017-08-28, 15:49

    turėjo būti žodis ,, pastebiu”

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Pro    -  2017-08-28, 15:55

    Gerai, kad nevaro į vienus vartus, žmonės gali pastebėt kas yra kas. Beje, jei kažkas nepastebėjo – tai ne infos nuomonė, o išverstas straipsnis 🙂 Bet gal tai pernelyg sudėtinga suprast?

    Atsakyti į šį komentarą
  5. Pro    -  2017-08-28, 15:57

    Gerai, kad nevaro į vienus vartus, žmonės gali pastebėt kas yra kas. Beje, jei kažkas nepastebėjo – tai ne infos nuomonė, o išverstas straipsnis 🙂 Bet gal tai pernelyg sudėtinga suprast?

    Atsakyti į šį komentarą
  6. egle    -  2017-08-28, 18:00

    Man asmeniškai patinka, kai pristatomos visos pusės, labai gražiai iškart pasimato kas yra kas… Pasimato, kad oficiozai bijosi alternatyvios nuomonės, todėl yra priversti paskubomis kurpti bet ką, kas tik, jų nuomone, padėtų apdergti politinė oponentą. Gerai, kad tokie dalykai parodomi.

    Atsakyti į šį komentarą
  7. Juliui    -  2017-08-29, 11:30

    Man lygiai tokios pačios mintys kilo perskaičius. Nebematau Rusteikos, o straipsniai pamažu pamažu pradėjo krypti į liberalkairę.

    Atsakyti į šį komentarą
  8. Pro    -  2017-08-29, 16:08

    Pasidomėjau ir aš dėl Rusteikos, pasirodo jis sudarė sutartį su alfa.lt, todėl visiems kitiems uždraudė imti savo straipsnius pilnai.Leido tik pusę straipsnio imt pas jį o į kitą – duot nuorodą į alfą. Tad čia problema kitur.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...