infa.lt

Lietuvos kariai išlydėti į NATO operaciją Afganistane

21 rugpjūčio
09:28 2017
Lietuvos kariai vyksta į Afganistaną vykdyt NATO užduočių

kam.lt nuotr

Rugpjūčio 18 d. Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino štabo batalione išlydėti, į NATO vykdomą tarptautinę operaciją „Tvirta parama“ Afganistane, išvykstantys kariai.

Aštuoni trečiajam NATO ryšių batalionui priskirto Lietuvos kariuomenės Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino štabo bataliono Perdislokuojamojo ryšių ir informacinių sistemų modulio (PRISM) kariai keturių – šešių mėnesių tarnybai vyksta į Afganistano Islamo Respubliką. Karių užduotis – operacijoje dalyvaujantiems vienetams užtikrinti ryšių ir informacinių sistemų paramos teikimą.

Bataliono vadas majoras Saulius Juškevičius kariams linkėjo kuo geriausios kloties tarnyboje, tinkamai atstovauti savo šaliai ir kiekvienam išvykstančiam kariui įteikė gintarais inkrustuotus suvenyrus.

Tarptautinė operacija Afganistane „Tvirta parama“ pradėta 2015 m. sausio 1 dieną. Ši operacija – tai NATOP Tarptautinių saugumo paramos pajėgų misijos tąsa. Jos pagrindinis tikslas – mokyti, patarti ir remti Afganistano nacionalines saugumo pajėgas, ministerijas ir kitas valdžios institucijas.

Per pastaruosius keletą metų panašios sudėties PRISM karių grupė į tarptautines operacijas Afganistane vyksta jau trečią kartą, taip pat tris rotacijas PRISM kariai yra tarnavę NATO oro erdvės gynybos misijoje „Aktyvi užtvara“ Turkijoje ir kartą – NATO taikos palaikymo pajėgų misijoje (KFOR) Kosove.

PRISM yra vienintelis Lietuvos kariuomenės kuopos dydžio vienetas, kuris yra nuolat priskirtas prie NATO pajėgų.

Šiuo metu Afganistane NATO tarptautinėje operacijoje „ Tvirta parama“ tarnauja apie 20 Lietuvos karių.

Iš viso Lietuvos karai dalyvauja devyniose tarptautinėse operacijose ir misijose Afganistane, Irake, Kosove, Ukrainoje, Malyje, Centrinės Afrikos Respublikoje ir Viduržemio jūroje. Bendras karių skaičius – apie 90.

kam.lt inf.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 87

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...