infa.lt

Respublikonai JAV kongrese reikalauja tyrimo demokratų ryšių su Ukraina atžvilgiu

30 liepos
13:47 2017
Donaldas Trampas

AFP

Jungtinių valstijų kongresas susidomėjo JAV demokratų partijos Nacionalinio komiteto ryšiai su Ukraina, praneša Fox News.

Baltieji rūmai ir respublikonai JAV kongrese įtaria demokratųų partijos patarėją Alexandrą Chalupą bendradarbiavus su Ukrainos pareigūnais siekiant sumažinti tuometinio kandidato į JAV prezidentus, Donaldo Trampo (Donald Trump) galimybes į pergalę.

Šią savaitę JAV Senato juridinio komiteto pirmininkas Chuck Grassley nusiuntė į teisingumo Ministeriją laišką su klausimu: ar nepažeidė demokratai įstatymo? Grassley pasidomėjo, ar kartais teisingumo Ministerijoje nevyksta tyrimas demokratų patarėjos Alexandros Chalupos atžvilgiu, kuri, kaip įtariama, susitikinėjo su Ukrainos pasiuntiniu Vašingtone aptarti Trampo rinkimų štabo narius diskredituojančios informacijos.

Bandydamas atitraukti dėmesį nuo gandų apie savo ryšius su Rusija, Donaldas Trampas pasipiktino Twitter socialiniame tinkle: kodėl analogiškas tyrimas nebuvo pradėtas demokratų atžvilgiu dėl jų ryšių su Ukraina.

„Ukraina bandė sabotuoti Trampo kampaniją – „nepastebimai dirbo, kad prastumtų Klinton“. Tai kur gi tyrimas, pone generalini prokurore?“

„Sprendžiant pagal Chalupos veiksmus, ji tuo pačiu metu dirbo užsienio vyriausybei, Ukrainos vyriausybei, ir demokratų partijos Nacionaliniam komitetui ir rinkiminiam Klinton štabui“, – Fox News cituoja eilutes iš Grassley laiško.

Juridinio komiteto pirmininkas taip pat pažymėjo, jog atitinkamai įstatymui dėl užsienio agentų registracijos, Chalupa privalėjo užsiregistruoti kaip užsienio agentė.

Grassley pareikalavo generalinio prokuroro pavaduotojo Rod’o Rosenstein’o atsakyti į šį laišką iki rugpjūčio 3 dienos

Fox News pažymi, kad Baltieji rūmai susidomėjo Klinton ryšiais su Ukraina dar iki Trampo pranešimo Twitter’yje. Baltųjų rūmų spaudos atstovė Sarah Huckabee Sanders padarė prielaidą, jog demokratai galėjo būti sudarę „suokalbį“ su Ukraina.

Demokratų Nacionalinio komiteto direktoriaus ryšiams su visuomene pavaduotoja Adrienne Watson pareiškė Fox News, jog mesdami kaltinimus Klinton atžvilgiu Baltieji rūmai tik nori atitraukti dėmesį nuo prezidento ryšių su Rusija.

„Niekas tuo (demokratų ryšiais su Ukraina – red past) netiki. Trampo rinkimų štabo nariai priėmė priešiškos JAV vyriausybės pasiūlymą ir sutiko su įsikišimu į rinkimų procesą mūsų šalyje. Ilgus mėnesius Trampas ir kai kurie jo šeimos nariai žiūrėjo kaip Kremlius griauna mūsų demokratiją ir nieko nesiėmė – atvirkščiai, skatino jį tęsti ta pačia dvasia ir palaikė jo pastangas“, – pasipiktino Watson.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 71

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...