infa.lt

Rasa Juknevičienė: „Kremliaus vykdoma dezinformacijos kampanija pasmerkta žlugti“

30 birželio
23:50 2017
Rasa Juknevičienė Jungtinėse Valstijose

Mildos Matačiūnaitės-Boyce nuotr.

Birželio 29 d. Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko pavaduotoja Rasa Juknevičienė Vašingtone surengtoje konferencijoje „Dezinformacija: kitas frontas ir atsakomieji veiksmai“ pažymėjo, kad Kremliaus vykdoma dezinformacijos kampanija pasmerkta žlugti.

„Informacinio karo ir kitomis agresyviomis priemonėmis Putinui nepavyko pasiekti savo tikslų, o Kremliaus kišimasis į JAV demokratinį gyvenimą atkreipė viso pasaulio dėmesį į hibridinio karo grėsmes bei tik dar labiau suvienijo Vakarus. Demokratinės valstybės parodė, kad gali ir turi apsiginti, o destruktyvūs Kremliaus veiksmai izoliuoja už tai atsakingus asmenis, ir anksčiau ar vėliau yra pasmerkti žlugti“, – sakė R. Juknevičienė.

„Tokios ir dar didesnės vienybės reikia remiant Ukrainą. Juk Ukrainos nesėkmė reikštų visos Europos nesėkmę. Ir tik Ukrainos sėkmės istorija gali pakeisti agresyvų Rusijos elgesį. Vakarų šalių vienybė ir dėmesys yra būtinas tam, kad nepaliktume jėgų vakuumo, ir kad savo neveiklumu neprovokuotume galimai kitų agresoriaus veiksmų“, – teigė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovė.

R. Juknevičienė pasisakė ir konferencijos sesijoje „Pasipriešinimo strategijos iš priešakinių linijų“. Konferencija yra renginių ciklo, kurį organizuoja žymios ekspertų organizacijos Atlanto Taryba (The Atlantic Council), Nacionalinis demokratų institutas (The National Democratic Institute) kartu su Stanfordo universitetu ir Konrado Adenauerio fondas, dalis. Konferencijoje Vašingtone taip pat dalyvavo buvusi JAV Valstybės sekretorė Madlena Olbrait (Madeleine Albright), JAV senatoriai Robas Portmanas (Rob Portman) ir Krisas Merfis (Chris Murphy), garsūs žurnalistai ir ekspertai.

Tai – pirmas kartas, kai organizuojamas renginių ciklas, skirtas gilioms diskusijoms apie dezinformaciją ir kovą su ja. Renginiai yra diskusijų pradžia, kurių tikslas – Vakarų šalių vyriausybėms pateikti konkrečius siūlymus, kaip kovoti su propaganda ir dezinformacija.

Birželio 29  R. Juknevičienė taip pat davė interviu „The Financial Times“ ir JAV naujienų portalui „Breitbart News“.

LRS informacija

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 160

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...