infa.lt

Rasa Juknevičienė: „Kremliaus remiama žiniasklaida – tai masinis smegenų naikinimo ginklas“

29 birželio
17:05 2017
Rasa Juknevičienė

Twitter nuotrauka

Seimo narės Rasos Juknevičienės pranešimas: „Kremliaus remiama žiniasklaida – tai masinis smegenų naikinimo ginklas“

Birželio 28 d. Lietuvos Respublikos Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko pavaduotoja, NATO Parlamentinės Asamblėjos vicepirmininkė Rasa Juknevičienė JAV sostinėje Vašingtone dalyvavo analitinio centro „Amerikos saugumo projektas“ (American Security Project) rengiamoje diskusijoje apie Rusijos vykdomą propagandą ir dezinformaciją („Facing Russian Propaganda and Disinformation“).

„Lietuvos gyventojams melas iš kaimyninės valstybės nėra naujiena. Tai vyksta nuo XVI amžiaus, kai susikūrė agresyvi Maskvos kunigaikštystė. Tada jų kunigaikščiai kėlė karus, neva gindami pravoslavų interesus, o dabar – neva gindami Russkij mir. Pati Sovietų Sąjunga buvo sukurta melo pagrindu. Šiandien šis melas tapo subtilesnis, ir nukreiptas ne tik prieš kaimynines valstybes, bet prieš visą laisvąją pasaulį, prieš demokratines valstybes. Todėl ir mūsų – Vakarų – atsakas turi būti vieningas, aiškus ir paremtas vertybėmis“, – sakė R. Juknevičienė.

„Deja, bet Kremliaus remiama žiniasklaida neverta šio vardo. Tai yra masinis smegenų naikinimo ginklas. Todėl atitinkamai turime ir reaguoti į jį“, – susirinkusiems ekspertams Vašingtone kalbėjo R. Juknevičienė.

Seimo narė taip pat susitiko su prestižinio Džordžtauno universiteto Vašingtone studentais ir šio universiteto absolventais, kurie domėjosi saugumo iššūkiais regione, bei paramos Ukrainai klausimais.

Birželio 28 d. R.Juknevičienė taip pat susitiko su Džonu Hopkinsu (John Hopkins), universiteto moksliniu bendradarbiu Deividu Sateriu (David Satter), davė interviu „Voice of America“ programoms, transliuojamoms rusų ir gruzinų kalbomis, bei naujienų portalui „Breitbart News“.

Šiandien, birželio 29 d., R. Juknevičienė kalbės Atlanto Tarybos (The Atlantic Council) ir Nacionalinio demokratų instituto (The National Democratic Institute) rengiamoje konferencijoje apie dezinformaciją.

R. Juknevičienė taip pat pagerbė Komunizmo aukas, padėdama gėlių prie paminklo Komunizmo aukoms paminklo Vašingtone. Įvairiais skaičiavimais nuo nusikaltėliško komunizmo režimo pasaulyje žuvo apie 100 mln. žmonių, dar daugiau žmonių patyrė komunizmo sukeltą terorą, tremtį ar kančias.

LRS informacija

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 382

Žymos:

Atsiliepimų 6

  1. Algirdas    -  2017-06-29, 18:44

    R.Juknevičienė „susipainiojo” pagerbdama komunizmo aukas. Nes komnunistinės Rusijos nebėra ir daugiau nebus. Kodėl ji nesupranta, kad estafetę perėmė Vakarų Europos komunistai: jų ideologija identiška komunizmo idėjoms: transformuoti asmenybę iki individo, sunaikinti šeimą, panaikinti nacijas ir tautas; skatinti liguistą laisvės supratimą, įteisinti transseksualų elgesį ir auklėjimą, priimti socialinius imigrantus – ar ne tai bandė padaryti bolševikai po spalio revoliucijos…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. džonis    -  2017-06-29, 21:18

    eilinės nepagydomos ligonės/paranojikės sapalionės-tokius degeneratus ir tautos išgamas išgydo tik grabas,,,

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Sunkvežimistas    -  2017-06-30, 10:34

    žinot, kažkas baisaus darosi. visi, kas peikia Lietuvos valstybes pardavima yra vadinami troliais, troliu fabriku ir t.t… Propoganda is vakaru varoma juoda, o del Rusijos, tai ten ne ka mazesne propoganda, bet ne jiems musu reikia, o mums ju, mes praradome ju rinkas atidave savo rnkas europos kapitalui. Vadinkit mane troliu, tegu VSD ziuri IP, itraukia i juodus sarasus, bet man labai gaila del mano Lietuvos, del mano zemes ir misku, kurie po reformos tuoj bus kertami del atspausdintu euru…

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Andrius    -  2017-07-01, 12:47

    Juknevičienė, kaip politikė yra labai silpna, nes tikras politikas turi žinoti istoriją. Katalikai ruošė keletą kryžiaus žygių į tuometes stačiatikių žemes. Ji taip pat nežino, kad dėl Romos vyskupystės noro įsigalėti, Rytų stačiatikiai buvo beveik išnaikinti tuometiniuose artimuosiuose rytuose. Ai gėda, kad nežino.

    Atsakyti į šį komentarą
  5. ???    -  2017-07-01, 14:36

    Baikit meluoti mieli politikai ir kaltinti rusus del Sovietu Sajungos nusikaltimu. Kas is tiesu sukure Sovietu Sajunga?

    Atsakyti į šį komentarą
  6. ???    -  2017-07-01, 14:39

    Algirdui: Jusu komentaras superinis! „Vakaru Europos komunistai”

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....