infa.lt

JAV kariai apgins Baltijos šalis nuo „rusų provokacijų“

17 birželio
19:57 2017

Kariai mokymuose

Jungtinės Valstijos susirūpinusios karinių incidentų galimybe Baltijos šalių pasienyje Rusijos karinių mokymų „Zapad 2017“ (Vakarai 2017) metu. Mokymai vyks rugsėjo mėnesį. Todėl Vašingtonas į šį regioną išsiųs papildomą karinį kontingentą, rašo Reuters su nuoroda į JAV karo vado Europoje informaciją.

Rusija Vakarų nuogąstavimus dėl to, kad manevrai esą grasina stabilumui Rytų Europoje, vadina nepagrįstais. Kaip sako NATO valdininkai, šiuose mokymuose dalyvaus apie 100 tūkstančių karių.

„Kai Rusija atėjo į Krymą, tai įvyko apmokymų fone. Kai jie atėjo į Gruziją – tai taip pat buvo mokymai, – pareiškė generolas-leitenantas Ben Hodges agentūrai Reuters. – Jų istorija pilna pavyzdžių apie tai, kaip jie nevykdė susitarimų sąlygų. Jiems pažeisti susitarimą – įprastas reikalas“.

Ben Hodges, kaip ir Lietuvos valdžia, nerimauja, jog rusų manevrų fone gali vykti provokaciniai veiksmai Baltijos šalių pasienyje. Pasak jo, laikotarpiui kol vyks mokymai JAV permes į regioną tris padalinius, kuriuose bendras karių skaičius siekia apie 600 karių.

„Mes visi atkakliai dirbame ties tuo, kad karinių mokymų metu būtų palaikomas maksimalus karinio pasirengimo lygis“, – pažymėjo amerikiečių kariškis.

Valdininkai daro prielaidą, jog mokymu metu, kuriuose be Rusijos dalyvaus ir Baltarusija, bus derinami veiksmai branduolinio karo salygoms. Be to, kai kuriais duomenimis, pasak Reuters, Rusija vėl dislokuos Kaliningrade „Iskander“ kompleksus.

Balandžio mėnesį Estijos gynybos ministras pareiškė, jog Rusija gali pasinaudoti apmokymais, kad nuolat dislokuotų Baltarusijoje savo karius. Rusijos gynybo sMInisterija kol kas niekaip nesureagavo į estų ministro teiginį, pažymi Reuters.

Lygiagrečiai su rusų manevrais, JAV tuo pačiu dalyvaus mokymuose Švedijoje, Lenkijoje, ir Ukrainoje. Be to, Vašingtonas jau dislokavo Europoje vieną tankų brigadą, primena agentūra.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 129

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Pamatysime ir juoduku su Rusijos vėliava. Rusai naudos artilerija aviacines bombas FAB 3T ir viršgarsines...

Rrr

Pirmą kartą įspėjimas, o toliau vėl baudos? Juridiniams asmenims - baudos iškart - kodėl? Kuo...

Rrr

Atrodytų mūsų tai neliečia, tai kažkokios virtualios valiutos, pinigų pervedimus vykdančios įmonės, bet iš tiesų...

Dabar į pasaulį žvelgiama per išangę, ne per akį...

Tai jei derėsis dėl skolų grąžinimo - Europoje turėsim dar vieną Ameriką, nes ukrainiečiai turės...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....