infa.lt

Pricer palygino vaistų kainas skirtingose vaistinėse – nustebsite sužinoję kiek jos skiriasi

12 gegužės
15:53 2017

2017 gegužės mėnesį kainų palyginimo portalas Pricer.lt atliko vaistų kainų palyginimą Lietuvoje veikiančiose internetinėse vaistų parduotuvėse ir sudarė Pricer.lt e-vaistinių reitingą. Vaistų kainų palyginimas atliktas bendradarbiaujant su vaistų informacijos portalu Vaistai.lt. Buvo sudarytas labiausiai ieškomų nereceptinių vaistų, maisto papildų bei gydomosios kosmetikos prekių internete dešimtukas, bei palygintos jų kainos skirtingose e-vaistinėse.

Kainos fiksuotos 2017 m. gegužės 7 d. šiose e-vaistinėse: camelia.lt (UAB „Nemuno vaistinė”), eurovaistine.lt (UAB „Eurovaistinė“), vaistine.lt (tai trijų vaistais prekiaujančių įmonių UAB „Gintarinė vaistinė“, UAB „Norfos vaistinė“ ir UAB „Limedika“ e-vaistinė), manovaistine.lt (UAB „Entafarma“), efarma.lt (UAB „Efarmos” vaistinė), hiperfarma.lt (UAB „Hiperfarma”), sveikis.lt (UAB „Sveikuva”),  elvaistine.lt (MB „Elektroninė parduotuvė”) ir hifamed.lt (UAB „Interlux IVD”).

Nereceptinių vaistų kainos skiriasi nuo 5,5 iki 41,8%

Analizuojant tyrimo prekių krepšelio kainų skirtumus užfiksuota, kad čia parduodamų nereceptinių vaistų kainos skiriasi nuo 5,5% iki 41,8%, kai tuo tarpu kainų skirtumai tarp gydomosios kosmetikos prekių siekia iki 70%, o maisto papildų prekių grupėje net iki 132 %. Pricer.lt sudarytame e-vaistinių reitinge, kuris remiantis Vaistai.lt populiariausių nereceptinių vaistų sąrašu, pirmoje vietoje Eurovaistine.lt, antroje Manovaistine.lt, o trečioje Camelia.lt. Brangiausiai daugelis nereceptinių vaistų tyrimo metu buvo parduodami Efarma.lt. Tyrimo metu užfiksuota, kad pvz.: vaistų nuo peršalimo „Gripex“ kaina skiriasi, net 41,8 %; vaistų nuo kosulio „Brontex“ – 26,4 % ir taip toliau. Detali informacija priede Nr 1.

Nereceptinių vaistų kainos Priedas Nr1

Priedas Nr 1
Nereceptinių vaistų grupės populiariausi vaistai dalyvavę tyrime, jų kainos, e-vaistinių reitingas

„Neurozan“ kaina skiriasi – 7,22 euro, arba 70,58% !
Palyginus Vaistai.lt pateikto populiariausių maisto papildų sąrašo prekių kainas, nuostabą kelia milžiniški kainų skirtumai, atskirose e-vaistinėse. Įspūdingiausi skirtumai užfiksuoti smegenų veiklai ir nervų sistemai stimuliuoti skatinančių maisto papildų grupėje. Pavyzdžiui „Herbastress“ 450 mg tabletės Camelia.lt kainavo 5,36 euro, o tuo tarpu Hiperfarma.lt, net 12,48 euro (132 % brangiau); „GinkoPrim“ dengtos tabletės N60 Vaistine.lt kainavo 5,93 euro, o Manovaistine.lt – 9,20 euro (brangiau 55%), labiausiai šokiravo reklamuojamų ir visiems gerai žinomų atminčiai ir smegenų veiklai skirtų „Neurozan“ tablečių N30 kainų skirtumas. Jos Camelia.lt kainavo 17,45 euro, kai tuo tarpu Efarma.lt jas pardavinėja už 10,23 euro (7,22 euro pigiau). Manau daugeliui kyla klausimas, kokia tikroji vaistų ar maisto papildų kaina ir kiek jie iš tiesų kainuoja? Ką iš tiesų mums pasako milžiniškos nuolaidos ir kokios yra realios medikamentų savikainos ir kainos pirkėjui lentynoje? Reikia pastebėti, kad tyrimo metu buvo fiksuojamos tik tos kainos, už kurias e-vaistinės pirkėjas gali tuo metu, be lojalumo kortelės, įsigyti norimą preparatą.

Maisto papildų grupės populiariausi produktai

Priedas Nr 2. Maisto papildų grupės populiariausi produktai dalyvavę tyrime

Gydomosios kosmetikos kategorijoje ženklūs kainų skirtumai fiksuoti praktiškai visose tyrimo dešimtuko prekių kainose. Čia kainos skiriasi 25-83 %. Darome išvadą, kad kuo prekė mažiau žinoma ir įsimintina, ne kasdieninio naudojimo ir nėra pirmo būtinumo, tuo kainos skirtumai e-vaistinėse bus tik didesni. Palyginkime „Sanito“ medetkų kremą (40 g.), jo kaina svyruoja nuo 2,25 iki 3,29 eurų (skirtumas 46%), atrodo kaina skiriasi tik kiek daugiau nei 1 euru, bet sudėjus visą jūsų pirkinių krepšelį e-vaistinėje galite sutaupyti ne vieną dešimtinę.

Priedas Nr3. Gydomosios kosmetikos grupės populiariausi produktai

Priedas Nr3. Gydomosios kosmetikos grupės populiariausi produktai dalyvavę tyrime.

šaltinis: pricer.lt

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 1 011

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...