infa.lt

Amerikiečių ekspertas apkaltino JAV vyriausybę falsifikavus duomenis apie cheminę ataką Sirijoje

19 balandžio
02:01 2017
zarino dujų sprogmens sprogimo krateris

Įtariamo Khan Sheikhun cheminių ginklų išpuolio kraterio fotografija, Sirijos socialinė žiniasklaida (tinklai)

Duomenys apie cheminę ataką panaudojant zarino dujas, kuri įvyko Sirijoje balandžio 4 dieną neatitinka tikrovės, pareiškė Masačusetso technologijos universiteto garbės profesorius Theodore Postol.

Tokiu atveju kyla klausimas apie tai, kas neša atsakomybę už šį incidentą, rašo International Business Times žurnalistas Tareq Haddad.

Atsakydamas į oficialius Baltųjų rūmų pareiškimus apie tai, jog Sirijos prezidentas Bašaras Asadas kaltas dėl zarino dujų atakos prieš taikius gyventojus, Postol paskelbė tris ataskaitas, kuriose priėjo išvados, jog JAV vyriausybė nepateikė jokių „konkrečių Asado atsakomybės įrodymų“.

Aš įdėmiai išstudijavau Baltųjų rūmų dokumentus ir manau nesant jokių įrodymų, kad Jungtinės Valstijos turi konkrečius duomenis apie tai, jog Sirijos vyriausybė inicijavo cheminę zarino dujų ataką Khan Sheikhun balandžio 4 dieną“, – pareiškė Postol. „Pagrindinis įrodymas pateikiamas dokumente, iš tiesų nurodo į tai, jog cheminė ataka buvo surengta iš žemės, o ne iš oro“, – pabrėžė ekspertas.

Išstudijavęs fotografiją, kurioje užfiksuotas krateris su sprogmens, kuriame buvo zarino dujos, likučiais, Postol priėjo išvados, jog sprogmuo negalėjo būti numestas iš lėktuvo, kadangi jo likučiai prieštarauja šiai versijai.

Pasak mokslininko, sprogstamasis įtaisas buvo pritvirtintas prie talpos, kurioje buvo zarinas. Postol analizė leidžia daryti išvadą, jog teraktas buvo įvykdytas antivyriausybinių sukilėlių, nes Khan Sheikhun randasi jų teritorijoje. Kaip rašo korespondentas, anksčiau Postol dirbo JAV gynybos ministerijoje moksliniu konsultantu ir išaiškindavo tokius prieštaravimus amerikiečių žvalgybų ataskaitose.

Konkrečiai, po cheminės atakos Ghoutoje 2013 metais ekspertas pareiškė, jog Asado kaltės įrodymų nėra, ką vėliau patvirtino ir JT. Vienoje iš savo ataskaitų Postol pažymėjo, jog žvalgyba užsiima informacijos „politizacija“.

„Visos šios diletantiškos klaidos kalba apie tai, jog Baltųjų rūmų ataskaita, kaip ir ankstesnė ataskaita Ghoutos atžvilgiu, nebuvo atitinkamai išstudijuota žvalgybos, kaip tas yra tvirtinama. Jeigu žvalgybos analitikai būtų buvę teisingai informuoti apie Baltųjų rūmų pareiškimus, jie nebūtų patvirtinę šio dokumento“, – reziumavo Postol.

plačiau: ibtimes.co.uk

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 666

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

na panašu kad Jolanta Blažytė gavo užduotį iš Kremliaus- kelti savo melu sumaištį, gal pridengti...

Oi šelme Jolanta taip kaskart gundanciai save pateiki,kad beveik isimylejau,nors ir esi vatnyke ir rašai...

O kas suteikė teisę “seimui” spręsti už mane?...

Ar tai verta dėmesio naujiena? kad kairieji marksistai jau seniai pramušė dugną žinome, gal tik...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....