infa.lt

JK deputatai ragina atimti iš Bašaro Asado žmonos Asmos Britanijos pilietybę

17 balandžio
01:07 2017
Asma Assad

nuotrauka: Ammar Abd Rabbo/Flickr

Grupė Britanijos deputatų ragina atimti šalies pilietybę iš Sirijos prezidento Bašaro Asado žmonos Asmos al Asad (Asma al Assad), rašo BBC.

Kaip praneša britų MIP, liberal-demokratai rengiasi siųsti oficialų laišką su atitinkamu prašymu į vidaus reikalų ministeriją.

41-erių metų amžiaus Asma Assad gimė ir gavo išsilavinimą Londone, – ji turi dvigubą Sirijos-Britanijos pilietybę. 2000-aisiais ji grįžo į Siriją, kur ištekėjo už Bašaro Asado.

Pirmoji Sirijos ledi turi keletą paskyrų socialiniuose tinkluose, kurias seka šimtai tūkstančių žmonių. Savo publikacijose ji gina savo sutuoktinio veiksmus ir kritikuoja vakarų šalių politiką.

Parlamentarų laiške, kurį cituoja The Telegraph, sakoma: „Jeigu Asma ir toliau gins nusikalstamus Asado režimo veiksmus, Britanijos vyriausybė privalės atimti iš jos pilietybę arba įrodyti, kad jos veiksmai nedaro rimtos žalos svarbiausiems Jungtinės Karalystės interesams“.

„Atėjo laikas pradėti daryti spaudimą Asadui visomis įmanomomis priemonėmis, tame tarpe ir per tokius žmones, kaip ponia Asad, kuri absoliučiai taip pat yra dalimi propagandinio aparato, vykdančio karinius nusikaltimus“, – pakomentavo per Sunday Times bendruomenės rūmų, tarptautinių reikalų komiteto narys, konservatorius Nadim Zahavi.

Kaip pastebi The Telegraph, vidaus reikalų ministras turi teisę atimti Asmos Assad pilietybę, kadangi ji turi dvi pilietybes, – tuo atveju, jei nuspręstų, jog toks žingsnis „bus naudingas visuomenei“.

Vidaus reikalų ministerijoje leidiniui buvo pranešta, jog nekomentuos individualių pilietybės klausimų atvejų.

Asmos Assad atžvilgiu galioja Europos Sąjungos sankcijos pritaikytos 2012 metais: jai uždrausta lankytis ES šalyse, o jos aktyvai ir bankų sąskaitos ten užšaldyti. Tačiau būdama Didžiosios Britanijos piliete ji gali ten laisvai lankytis.

2012 metais britų masinės informacijos priemonės (MIP) rašė apie tai, jog vidaus reikalų ministerija „svarsto galimybę atimti pomniai Assad Britanijos pilietybę“, tačiau konkrečių žingsnių tuo metu imtasi nebuvo.

Paskutinį kartą tarptautinis spaudimas Sirijos valdžiai sustiprėjo po menamos cheminės atakos Khan Sheikhun gyvenvietėje balandžio 4 dieną, kurios pasekoje žuvo apie 90 žmonių.

Vakarai dėl žmonių žūties kaltina Sirijos režimą, tačiau prezidentas Asadas kaltinimus neigia ir vadina ataką „šimtaprocentine falsifikacija“.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 193

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...