infa.lt

Seime bus kuriama dar viena struktūra, esą koordinuosianti demografijos, migracijos ir integracijos procesus

23 kovo
14:35 2017

seimas

Migracijos komisija kovo 22 d. posėdyje pritarė komisijos narių parengtam Seimo nutarimo projektui „Dėl demografijos, migracijos ir integracijos procesų valdymo“, kuriame siūloma Vyriausybei atlikti valstybės institucijų vykdomą demografijos, ryšių su emigravusiais Lietuvos Respublikos piliečiais palaikymo, migracijos ir integracijos procesų valdymo analizę ir įvertinti galimybes pavesti koordinuoti šių procesų valdymą vienai valstybės institucijai.

Komisijos nario Žygimanto Pavilionio teigimu, „siekiant efektyvumo, turėtų būti paskirta viena institucija, atsakinga už informacijos apie grįžimo gyventi į Lietuvą galimybes sklaidą užsienio šalyse, kuri tarpininkautų įdarbinant Lietuvos Respublikos piliečius, sugrįžtančius gyventi į Lietuvą, ir suteiktų jiems pagalbą ieškant gyvenamosios vietos, pagal galimybes koordinuotų esamų ekonominių, socialinių, švietimo ar kitų integravimosi į Lietuvos visuomenę kliūčių šalinimą“.

Komisijos pirmininkės Guodos Burokienės teigimu, „demografinė Lietuvos situacija – ne tik Vyriausybės, bet ir Seimo prioritetas, todėl būtina sutelkti institucijas, mokslininkus, ekspertus, nevyriausybines organizacijas ir kuo skubiau imtis koordinuotų ir efektyvių priemonių, kurios paskatintų emigrantus sugrįžti į Lietuvą“. Todėl Seimo nutarimo projekte siūloma sudaryti darbo grupę iš mokslininkų, valstybės pareigūnų, specialistų ir socialinių partnerių 2018–2027 metų Lietuvos demografinės, migracijos ir integracijos politikos strategijos projektui ir Lietuvos piliečių reemigracijos skatinimo programos projektui parengti.

Posėdyje dalyvavęs Ministro Pirmininko patarėjas nacionalinio saugumo, užsienio ir vidaus politikos klausimais Arnoldas Pikžirnis pristatė svarbiausius Vyriausybės programos įgyvendinimo plane numatytus darbus, kuriais skatinamas emigracijos mažinimas ir reemigracijos skatinimas. Komisijos narių nuomone, migracijos srautams didžiausią įtaką turėtų darbo užmokesčio didinimas, talentų pritraukimo ir investicijų regionuose skatinimo programos, taip pat tikslinės priemonės, pavyzdžiui, lanksčios ir efektyvios nuotolinio vaikų mokymo programos. Akcentuota, kad būtina pasinaudoti užsienio šalių gerąja praktika ir taikyti įvairias kompleksines priemones, kurios paskatintų Lietuvos piliečius grįžti gyventi į Lietuvą.

Posėdyje taip pat dalyvavo Švietimo ir mokslo ir Ūkio ministerijų atstovai.

Parengė
Komisijų sekretoriato vedėja
Jolita Krumplytė

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 69

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...